Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι Αφγανοί θα είναι ασφαλείς σε 5 χρόνια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων Τζοκ Στίραπ δήλωσε ότι…

…οι αφγανικές δυνάμεις θα μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια της χώρας γύρω στο 2014.

“Θα εγγυώμαστε την ασφάλεια μέχρι οι Αφγανοί να μπορούν να τη διασφαλίσουν οι ίδιοι”, είπε ο σερ Τζοκ Στίραπ στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Από την άλλη πλευρά, ο στρατηγός του σώματος στρατού Τζιμ Ντάτον, δήλωσε ότι “μπορούμε να επιτύχουμε σε τρία με τέσσερα χρόνια ένα επίπεδο ασφάλειας που να επιτρέπει στους Αφγανούς να αναλάβουν εκείνοι” και πρόσθεσε ότι “αξίζει τον κόπο στρατιώτες να πεθαίνουν γι αυτό, γιατί οι συνέπειες μιας αποτυχίας θα είναι πολύ πιο σοβαρές”.

Εν τω μεταξύ, τα δύο τρίτα των Βρετανών εκτιμούν ότι είναι αδύνατη μια νίκη στο πόλεμο στο Αφγανιστάν και το 63% ζητεί αποχώρηση των βρετανικών δυνάμεων το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του BBC. 

Ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε στο BBC ότι, “αν δεν επιχειρούσαμε στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, η Αλ Κάιντα θα συνωμοτούσε για να προκαλέσει περισσότερο χάος στους δρόμους των πόλεών μας”.

9.000 είναι οι στρατιώτες που έχει στείλει η Βρετανία στο Αφγανιστάν και αναμένεται να στείλει άλλους 500. Από το 2001 μέχρι σήμερα 231 στρατιώτες της έχουν σκοτωθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε