Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι αγανακτισμένοι της Ιταλίας και η “Αγία χρεοκοπία”

Οι αγανακτισμένοι της Ιταλίας και η “Αγία χρεοκοπία”

Περίπου 100 φοιτητές με κύριο σύνθημα “ντροπή Τρισέ, ντροπή Τράπεζα της Ιταλίας”, διαδήλωσαν μπροστά στην είσοδο των γραφείων της Τράπεζας στην Μπολόνια.

Οι ιταλοί “αγανακτισμένοι” βαφτίσθηκαν “εξεγερμένοι δράκοι” και κύριό τους σύμβολο, στην σημερινή κινητοποίηση, ήταν το ομοίωμα μιας μάγισσας, που ονόμασαν “Αγία χρεοκοπία”.

Οι “εξεγερμένοι δράκοι” προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο που φιλοξενεί τον τραπεζικό οργανισμό για να το καταλάβουν, αλλά η αστυνομία τους απώθησε χρησιμοποιώντας ρόπαλα.

Μια 23χρονη φοιτήτρια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πρώτων βοηθειών με σπασμένα τα μπροστινά δόντια της πάνω γνάθου.

Οι “αγανακτισμένοι” της Μπολόνιας, στην συνέχεια πήγαν στην περιοχή όπου στεγάζονται τα γραφεία του δικαστηρίου της πόλης, και συγκεκριμένα ο τομέας των κατασχέσεων λόγω χρεοκοπίας. Κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και να πετάξουν από τα παράθυρα μερικούς από τους φακέλους με ονόματα και στοιχεία οφειλετών.

“Σε εσάς τα χρέη, σε εμάς οι τσάντες μας και οι ζωές μας”, έγραφε ένα από τα πανό που σήκωσαν οι διαδηλωτές. Αργά το απόγευμα, μια επιτροπή των ιταλών “εξεγερμένων δράκων”, πρόκειται να προσπαθήσει να επιδώσει επιστολή, με τα βασικά σημεία της σημερινής και των μελλοντικών κινητοποιήσεων, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Διαβάστε επίσης: Έξω από τα σπίτια πάμπλουτων στελεχών οι “αγανακτισμένοι” της Νέας Υόρκης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε