Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι αντάρτες αντεπιτίθενται και ο Καντάφι «απαντά» με βομβαρδισμό της Μιζράτα – Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς

ΦΩΤΟ REUTERS

Ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες των κτιρίων, μάχες σώμα με σώμα και βομβαρδισμοί της Μιζράτα με 8 νεκρούς είναι η «απάντηση» του Μουαμάρ Καντάφι στην προέλαση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα ο Σάαντουν αλ Μισράτι, εκπρόσωπος των εξεγερμένων, οι δυνάμεις του Συνταγματάρχη βομβάρδισαν την πόλη, ενώ οι ελεύθεροι σκοπευτές έχουν λάβει… θέσεις μάχης.

Άλλος εκπρόσωπος των εξεγερμένων δήλωσε στο Αλ Αραμπίγια ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 24 τραυματίστηκαν στις μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και των αντικαθεστωτικών στην πόλη.

Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατέλαβαν νωρίτερα τη γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, Σύρτη, αλλά η προέλασή τους σταμάτησε από τις κυβερνητικές δυνάμεις στην έξοδο του Μπεν Τζαουάντ, που βρίσκεται σε απόσταση 140 χλμ. ανατολικά της Σύρτης, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή.

Οι εξεγερμένοι κατέλαβαν, την Κυριακή, το Μπεν Τζαουάντ αφού είχαν προηγουμένως ανακαταλάβει την πετρελαϊκή πόλη Ρας Λανούφ στη διάρκεια της νικηφόρας προέλασής τους με τη βοήθεια των αεροπορικών επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού.

Το πρωί της Δευτέρας, όμως, δέχθηκαν τα πυρά βαρέων πολυβόλων των δυνάμεων του Καντάφι που έφθασαν με ημιφορτηγά στο δρόμο που οδηγεί από το Μπεν Τζαουάντ στη Νοφίλια, προς την κατεύθυνση της Σύρτης. Οι εξεγερμένοι ανασυντάχθηκαν τότε προς το Μπεν Τζαουάντ και απάντησαν με βαρέα πυροβόλα. Σφοδρές ανταλλαγές πυρών συνεχίζονταν μέχρι το μεσημέρι.

Στα ανατολικά, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Ναουαφαλίγια προελαύνοντας ακόμα πιο δυτικά.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λιβύης, Jana, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του διεθνούς συνασπισμού στην πόλη Σέμπχα στη νότια Λιβύη.

«Οι βομβαρδισμοί των σταυροφόρων αποικιοκρατών είχαν στόχο κατοικημένες περιοχές στην πόλη Σέμπχα τα ξημερώματα της Δευτέρας, προκαλώντας την καταστροφή πολλών σπιτιών. Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στις περιοχές που επλήγησαν. Πηγές στο υπουργείο Υγείας της Σέμπχα έκαναν λόγο για πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων στις περιοχές αυτές», μετέδωσε χαρακτηριστικά τα πρακτορείο.

Διαβάστε επίσης
Οι αντάρτες πήραν την γενέτειρα του Καντάφι
ΦΡΙΚΗ – ο πόλεμος στη Λιβύη όπως δεν τον δείχνουν οι τηλεοράσεις – βίντεο που σοκάρουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓIΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε