Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι αντικαθεστωτικοί κατηγορούν τη Δαμασκό για τη σφαγή 106 αμάχων

Οι αντικαθεστωτικοί κατηγορούν τη Δαμασκό για τη σφαγή 106 αμάχων

Τουλάχιστον 106 πολίτες, ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα, φέρονται ότι εκτέλεσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στην πόλη Χομς, στο κεντρικό τμήμα της Συρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, που εδρεύει στη Βρετανία, οι εκκαθαρίσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στην περιοχή Μπασατίν αλ Χουβάισα, σε πρόχειρο καταυλισμό όπου βρίσκονταν πρόσφυγες. «Τα θύματα είτε κάηκαν ζωντανά μέσα στα σπίτια τους, είτε μαχαιρώθηκαν», προστίθεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης. Κυβερνητικά στρατεύματα φέρονται ότι επέδραμαν στην περιοχή κυνηγώντας αντάρτες που μάχονται την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστηρίζει το Παρατηρητήριο.

«Ολόκληρες οικογένειες σφαγιάστηκαν από τους στρατιώτες του Άσαντ. Καλούμε τον ΟΗΕ να αποστείλει μία ερευνητική ομάδα στην περιοχή για να καταγράψει τα στοιχεία από την νέα τούτη σφαγή», είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Ομάρ Χόμσι, μέλος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στη Χομς.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως στη Χομς οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούσθηκαν με «τρομοκράτες»–όπως χαρακτηρίζουν οι συριακές αρχές συλλήβδην τους αντιφρονούντες. Η εφημερίδα αλ Ουάταν, που πρόσκειται στην κυβέρνηση, ανέφερε εξ άλλου πως ο στρατός «κατόρθωσε να προελάσει σημαντικά» στα περίχωρα της Χομς παρά την αντίσταση των «ενόπλων».

Ωστόσο, σύμφωνα με αντάρτες που επικαλείται το Συριακό Παρατηρητήριο, στην περιοχή δεν υπάρχουν δυνάμεις τους.
Το Παρίσι κατήγγειλε «τη νέα κατακρεούργηση αμάχων από τον στρατό», στηλιτεύοντας «την ωμότητα της κυβέρνησης» του Άσαντ.

Σε επεισόδια βόας στη χώρα, τουλάχιστον 12 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σήμερα, μεταξύ τους επτά μικρά κορίτσια, σε αεροπορική επιδρομή από κυβερνητικά μαχητικά στα νότια της πρωτεύουσας Δαμασκού, που είχε στόχο το προάστιο Χουσεϊνίγια, όπου έχουν βρει καταφύγιο Παλαιστίνιοι και Σύροι από τα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, υπογραμμίζει το Παρατηρητήριο.

Την ίδια ώρα, το Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα πως προτίθεται να ανοίξει εκ νέου μεθοριακές διαβάσεις στα σύνορά του με την Ιορδανία και τη Συρία, τα οποία είχε κλείσει μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που εμπόδιζαν την κυκλοφορία στην οδική αρτηρία που τα συνδέει.

Όπως ανακοίνωσε ο Μοχάμεντ Φάχτι, εκπρόσωπος της επαρχίας Άνμπαρ, όπου βρίσκονται τα αντίστοιχα μεθοριακά περάσματα αλ Ουάλιντ με τη Συρία και Τρέιμπιλ με την Ιορδανία, από αύριο στις 06:00 (05:00, ώρα Ελλάδος) η μεθόριος θα λειτουργεί ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα σφαγή με 106 θύματα από τον συριακό στρατό

Βομβάρδισαν καταυλισμό προσφύγων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε