Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Οι απάτες στο ίντερνετ κόστισαν 559 εκ. δολάρια στους Αμερικανούς

Οι απάτες στο ίντερνετ κόστισαν 559 εκ. δολάρια στους Αμερικανούς

Οι πιο κοινές απάτες είναι οι ψεύτικες χρεώσεις, οι παραγγελίες προϊόντων που δεν παραδίδονται στον πελάτη και οι υπέρογκες χρεώσεις.

Οι οικονομικές απάτες στο διαδίκτυο κόστισαν στους Αμερικανούς περίπου 559 εκατομμύρια δολάρια το 2009, σχεδόν διπλάσιο ποσό σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Αναφοράς Εγκλημάτων στο Διαδίκτυο, του FBI.

Το FBI αναφέρει στην έκθεσή του ότι ο αριθμός των καταγγελιών που έγιναν στο κέντρο σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο και έφτασε στις 127.000, με τις περισσότερες απάτες να γίνονται από κέντρα στο εξωτερικό, ιδιαιτέρως στην ανατολική Ευρώπη. 

Τα θύματα που έχασαν τα μεγαλύτερα ποσά είναι χρήστες του διαδικτύου περίπου 40 ετών, που έχασαν κατά μέσον όρο 700 δολάρια. Οι τριαντάρηδες είναι η δεύτερη ομάδα, καθώς έχασαν κατά μέσον όρο 600 δολάρια. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το 13,4% των καταγγελιών που έφτασαν στο FBI αφορά άτομα που έχασαν πάνω από 5.000 δολάρια. 

Πάντως σύμφωνα με το FBΙ ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού η έκθεση για τις οικονομικές απάτες συντάχθηκε με βάση περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν στις αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε