Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι ειδικές δυνάμεις των Αμερικανών έχουν ένα όνομα: SEALs – Eπιχειρούν παντού και κάνουν τα αδύνατα, δυνατά

Οι ειδικές δυνάμεις των Αμερικανών έχουν ένα όνομα: SEALs – Eπιχειρούν παντού και κάνουν τα αδύνατα, δυνατά

Γνωρίζουν την τέχνη του πολέμου καλύτερα από τον καθένα. Αναλαμβάνουν δράση μόνο στα δύσκολα, εκεί που κανείς άλλος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Είναι οι SEALs, τα “βατράχια” του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το πιο πρόσφατο τους κατόρθωμα που τους εξύψωσε στην κορυφή των ειδικών δυνάμεων παγκοσμίως, είναι η “επιχείρηση Τζερόνυμο”, η αλλιώς η εκτέλεση του υπ αριθμόν ένα καταζητούμενου τρομοκράτη στον κόσμο. Η εκτέλεση του Μπιν Λάντεν.

Το onalert σας παρουσιάζει σήμερα την ιστορία την εκπαίδευση και τους χώρους δράσης των SEALs, μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Οι SEALs ιδρύθηκαν ουσιαστικά κατά τη διάρκεια του Δευτέρου παγκοσμίου Πολέμου. Οι ανάγκες για αποτελεσματικότερα σαμποτάζ και δολιοφθορές στις βάσεις του εχθρού αλλά και οι τεράστιες επιπτώσεις στο ηθικό του στα μετόπισθεν, οδήγησαν στη δημιουργία μιας μικρής κλειστής εθελοντικής ομάδας της Amphibious Scout and Raider School στην οποία συμμετείχαν στρατιώτες και ναύτες.

Στο Fort Pierce λίγο έξω από τη Φλόριντα των ΗΠΑ στήθηκε το σχολείο και ξεκίνησε η εκπαίδευση. Μια εκπαίδευση δύσκολη, σκληρή, και επώδυνη όπου ο εκπαιδευόμενος έπρεπε να ξέρει πολύ καλά κολύμπι. Στη συνέχεια ο εκπαιδευόμενος, μάθαινε τα πάντα για τα εκρηκτικά (τοποθέτηση, αφοπλισμό) καθώς και για τα νέα όπλα .Η εκπαίδευση ολοκληρωνόταν με τεχνικές μάχης σώμα με σώμα. Όσοι αποφοιτούσαν από το σχολείο στο Fort Pierce, ονομάζονταν “υποβρύχιοι καταστροφείς” underwater demolitioners και αποτελούσαν την Naval Combat Demolition Unit (NCDU).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε