Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Οι εταίροι δε θα αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει”

“Οι εταίροι δε θα αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει”

Πεπεισμένος πως η Ελλάδα δεν θα αφεθεί από τους εταίρους της να καταρρεύσει, εμφανίζεται ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών.

 Ο Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», αναφέρει χαρακτηριστικά πως σε κάθε περίπτωση, οι εταίροι δεν θέλουν να αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει.

Ωστόσο, κατά την άποψή του, οι εταίροι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι η στήριξη της Ελλάδας θα διαρκέσει αρκετό χρόνο, μέχρις ότου η χώρα θα μπορεί και πάλι να «ορθοποδήσει» και αυτό μπορεί να διαρκέσει ακόμη μία δεκαετία.

Ο Αυστριακός καγκελάριος εκτιμά πως για την Ευρωζώνη οι επόμενοι μήνες θα μπορούσαν να είναι «θυελλώδεις» και ο ίδιος προετοιμάζεται τώρα για μια τέτοια φάση και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι πολίτες.

Κατά την άποψή του, η Αυστρία είναι καλά προετοιμασμένη για νέες ευρωπαϊκές αναταράξεις και αυτή του η θέση εδραιώνεται από το γεγονός του μεγάλου ποσοστού απασχόλησης στη χώρα (ΣΣ. η Αυστρία έχει 4,5% ανεργίας ήτοι το χαμηλότερο ποσοστό πανευρωπαϊκά) και των ισχυρών οικονομικών της επιχειρήσεων.

Συγχρόνως εκτιμά, ως αρκετά αποτελεσματικά τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης από τις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας, χωρίς όμως, όπως λέει, να μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να εμφανιστούν και νέες δυσκολίες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε πρόσφατη, μακρά συνέντευξή του, επίσης στην «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», που αφορούσε, στο μεγαλύτερο μέρος της, τη χώρα μας, ο Αυστριακός καγκελάριος, κρατώντας μια διαφορετική στάση από εκείνη της Γερμανίδας ομολόγου του, τόνιζε, πως στην Ελλάδα «θα πρέπει να δοθεί αέρας για να αναπνεύσει», κάτι που επανέλαβε και στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής.

Μη συμμεριζόμενος, τον επαναλαμβανόμενο ισχυρισμό ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, ο κ. Φάιμαν είχε σημειώσει, πως μπορεί να ειπωθεί ότι οι Έλληνες δεν είναι σε θέση, μόνον με τις δικές τους δυνάμεις, να πληρώσουν το χρέος τους και για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την Ελλάδα και αυτό, μπορεί να σχετίζεται μόνον εν μέρει με το Ευρώ, όμως η κερδοσκοπική κρίση, «για την οποία οι Έλληνες δεν φέρουν καμία ευθύνη», έχει οξύνει την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φάιμαν: “Θα υπάρξει ευρωομόλογο ενόσω ζει η Μέρκελ”

«Δώστε χώρο στην Ελλάδα να αναπνεύσει» 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε