Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι ευρωπαίοι είναι ο ένας πιο βλάκας από τον άλλο!

ΦΩΤΟ REUTERS

 Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ επιτέθηκε φραστικά στους Ευρωπαίους -ειδικά τους Ελβετούς-

 πολιτικούς ηγέτες, αποκαλώντας τους “τον ένα πιο βλάκα από τον άλλον”.

    “Αυτοί οι πολιτικοί δεν ξέρουν τίποτα ούτε για την πολιτική ούτε για την ιστορία”, φέρεται να είπε ο Αχμαντινετζάντ σε ομιλία του στο τέμενος Αράκ στην Τεχεράνη.

 “Έρχονται και λένε ας καταστρέψουμε τους μιναρέδες στα τζαμιά και νομίζουν ότι έτσι μπορούν να εμποδίσουν την πλημμύρα του Ισλαμικού κινήματος, της Ισλαμικής πίστης”, είπε μετά από σιιτική θρησκευτική τελετή.
 “Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν κάνουν οι μιναρέδες την πίστη, αλλά είναι η πίστη των ανθρώπων που φτιάχνει τους μιναρέδες”, πρόσθεσε.

 Ο Αχμαντινετζάντ προφανώς αναφερόταν στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία τον περασμένο μήνα, όταν απαγορεύθηκε η κατασκευή μιναρέδων στα τεμένη – εξέλιξη την οποία η Τεχεράνη κατήγγειλε, καλώντας την Ελβετική κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τέτοιο μέτρο.

Ο Ιρανός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι το Ιράν δε θα τους “επιτρέψει ποτέ” να “κυριαρχήσουν” στην Μέση Ανατολή.

“Το Ιράν είναι σήμερα 10 φορές δυνατότερο από ότι ήταν πέρυσι και θα σταθεί απέναντί σας [στις δυτικές δυνάμεις] πιο ισχυρό”, είπε, αναφερόμενος πιθανότατα στα σχέδια των ΗΠΑ και συμμάχων τους να επιβάλουν νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

 “Κι ενώ το Ιράν είναι τώρα μεγάλη δύναμη που δεν μπορεί να ηττηθεί, υπάρχουν σημάδια ότι οι εχθροί του Ιράν παγκοσμίως είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης”, πρόσθεσε ο Αχμαντινετζάντ – ο οποίος συνηθίζει να εκφράζεται με ιδιαίτερα σκληρούς τόνους όταν απευθύνεται στην ιρανική κοινή γνώμη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε