Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι ευρωβουλευτίνες ρίχνουν πόρτα στον Στρος Καν

Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα λάβει την άδεια να εισέλθει στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισαν σήμερα πολλά μέλη της αντιπροσωπευτικής συνέλευσης, ενόψει ενός προγραμματισμένου γεγονότος στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

  Το δίκτυο EU40, που έχει συγκροτηθεί από αξιωματούχους της ΕΕ ηλικίας κάτω των 40, είχε προσκαλέσει τον Στρος-Καν να εκφωνήσει μιαν οικονομικού περιεχομένου ομιλία την 27η τρέχοντος μηνός, στο πλευρό του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του τέως προέδρου της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

    “Πρόκειται για μια ανάρμοστη πρόσκληση”, τόνισαν σχετικώς σήμερα τρείς ευρωβουλευτίνες, οι Ζίτα Γκουρμάι και η Βερονίκ ντε Κέιζερ των Σοσιαλιστών καθώς και η Ιζαμπέλ Ντιράν των Πρασίνων, ενημερώνοντας εγγράφως τον πρόεδρο του Σώματος, Μάρτιν Σουλτς και εκφράζοντας “οργή” για το ενδεχόμενο ο DSK να μιλήσει στους ευρωβουλευτές.

    Πέρυσι, ο DSK αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το αξίωμα του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, όταν κατηγορήθηκε από την δικαιοσύνη στη Νέα Υόρκη ότι επιτέθηκε με σεξουαλικό κίνητρο εναντίον έγχρωμης καμαριέρας στη σουίτα του σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης.

    Ο Γάλλος πολιτικός, που θεωρείτο πριν από την υπόθεση αυτή φαβορί στις φετινές προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, την 28η Μαρτίου θα ανακριθεί στη Γαλλία για την εμπλοκή του σε μία υπόθεση μαστροπείας σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Λίλλη (βόρεια Γαλλία).

    “Ας είναι λοιπόν σαφές ότι το να προσφέρουμε ένα βήμα στον κ. Στρος-Καν σε αυτήν την συγκυρία είναι ανάρμοστο και άκαιρο, αφού εξακολουθεί να υπόκειται σε μια διαδικασία ποινικού χαρακτήρα”, επισήμανε από την πλευρά του σε επιστολή στον πρόεδρο Σουλτς ο Ολλανδός ευρωβουλευτής, Ντερκ Γιαν Επίνκ.

    Οι ευρωβουλευτίνες σημείωσαν επίσης ότι “γυναικείες οργανώσεις έχουν κινητοποιηθεί” ενόψει της πιθανής άφιξης στις Βρυξέλλες του Στρος-Καν.

    Μέχρι στιγμής από το Γραφείο του προέδρου Σουλτς δεν υπάρχει σχόλιο για την υπόθεση αυτή.

    Την 9η Μαρτίου προκλήθηκαν αψιμαχίες με την αστυνομία στο Κέμπριτζ, όπου είχε προσκληθεί να μιλήσει ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Κατσάδα” φοιτητών στον Στρος Καν για την καμαριέρα – Κόσμος

Στις 28 Μαρτίου τελικά η πρώτη ακροαματική διαδικασία της αγωγής εναντίον του Στρος Καν – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε