Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι γυναίκες οδηγούν καλύτερα από τους άνδρες

Οι γυναίκες οδηγούν καλύτερα από τους άνδρες

Μπορεί στην Ελλάδα και όχι μόνο να κυκλοφορούν ακόμη και ανέκδοτα και ιστορίες … απείρου κάλλους για τις οδηγητικές ικανότητες των γυναικών, όμως οι επιστήμονες διαφωνούν

Για την ακρίβεια οι Αυστραλοί επιστήμονες συμβουλεύουν να εμπιστευόμαστε τη ζωή μας περισσότερο σε μια γυναίκα, παρά σε έναν άνδρα οδηγό.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι Αυστραλοί… οδηγούν “ανάποδα” όμως οι επιστήμονες λένε ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο υπομονετικές και προσεκτικές στο δρόμο από έναν άνδρα στο τιμόνι.

Για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους οι επιστήμονες επικαλούνται τις στατιστικές. Σύμφωνα λοιπόν με την αυστραλιανή αστυνομία και τους ειδικούς, που ασχολούνται με θέματα συγκοινωνιών και ασφάλειας στους δρόμους, οι γυναίκες είναι καλύτεροι οδηγοί από τους άνδρες, οι οποίοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραβούν το όριο ταχύτητας, να εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο ή να χάσουν τη ζωή τους στο δρόμο.

Από τις πιο απλές απαιτήσεις οδήγησης, όπως είναι το παρκάρισμα, έως τις πιο πολύπλοκες, όπως το να οδηγεί κάποιος μέσα σε πυκνή κυκλοφορία σε ώρα αιχμής. Οι γυναίκες απέδειξαν ότι έχουν περισσότερες δεξιότητες και οδηγούν με ασφάλεια.

Τα σοβαρά τροχαία στα οποία εμπλέκονται άνδρες είναι τετραπλάσια από αυτά στα οποία εμπλέκονται γυναίκες. Μάλιστα σε ότι έχει να κάνει με τους άνδρες είτε οδηγούν είτε είναι επιβάτες, είτε οδηγούν μοτοσικλέτα ή περπατάνε στο δρόμο έχουν 1,7 περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στο δρόμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε