Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν

Δεκάδες είναι οι νεκροί από τις αιματηρές συγκρούσεις. ΦΩΤΟ REUTERS
Δεκάδες είναι οι νεκροί από τις αιματηρές συγκρούσεις. ΦΩΤΟ REUTERS

Επίσημα αναγνωρίστηκε από τις ΗΠΑ η αυτοανακηρυχθείσα κυβέρνηση του Κιργιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανίδας πρεσβευτού στη χώρα.

“Εργαζόμαστε με την προσωρινή κυβέρνηση και σκοπεύω να συναντηθώ με τα μέλη της στο εγγύς μέλλον” δήλωσε η Τατιάνα Γκφόελερ, σε ανακοίνωση της που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της πρεσβείας. “Είμαι βαθύτατα αφοσιωμένη στη συνεχή συνεργασία μας με το Κιργιστάν για το όφελος του λαού του Κιργιστάν. Ευελπιστώ στη συνέχιση της υποστήριξης της οικονομικής και δημοκρατικής ανάπτυξης του Κιργιστάν” πρόσθεσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας πραγματοποιείται μία ημέρα μετά από τη συνομιλία της επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης, Ρόζα Οτουνμπάγεβα, με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της προσωρινής κυβέρνησης, Ομουρμπέκ Τεκεμπάγεφ, δήλωσε ότι η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει “βία” εναντίον του ανατραπέντος προέδρου Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ, αν εκείνος προσπαθήσει να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα.

 Διαβάστε επίσης:

Στους 81 επισήμως οι νεκροί στο Κιργιστάν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε