Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ ενοχοποιούν την Toyota για 52 θανατηφόρα τροχαία

Οι ΗΠΑ ενοχοποιούν την Toyota για 52 θανατηφόρα τροχαία

Οι αρχές των ΗΠΑ αύξησαν τον αριθμό των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα που συνδέονται με ελαττωματικά μοντέλα της Toyota.

Οι αρχές των ΗΠΑ αύξησαν τον αριθμό των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα που συνδέονται με ελαττωματικά μοντέλα της Toyota, καταφέροντας έτσι άλλο ένα πλήγμα στην ιαπωνική γιγαντιαία εταιρεία καθώς τα ηγετικά της στελέχη προετοιμάζονται για μια ακόμη ημέρα “δοκιμασίας” ενώπιον των αμερικανών βουλευτών. 

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας κυκλοφορίας στους Αυτοκινητοδρόμους (Νational Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) πιστεύει τώρα ότι 52 άνθρωποι μπορεί να έχουν πεθάνει από το 2000, λόγω του προβλήματος της αιφνίδιας ανεξέλεγκτης επιτάχυνσης σε ορισμένα μοντέλα της Toyota–τον περασμένο μήνα οι θάνατοι αυτοί υπολογίζονταν σε 34. 

Η Toyota ανακάλεσε περισσότερα από 8 εκατομμύρια οχήματα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών για προβλήματα με τα πατάκια και τα πεντάλ του γκαζιού που κόλλαγαν και θα μπορούσαν να κάνουν τα αυτοκίνητα να επιταχύνουν εκτός ελέγχου. 

Οι αμερικανοί βουλευτές έχουν κατηγορήσει την NHTSA και την Toyota για το ότι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τον κίνδυνο νωρίτερα. Οι βουλευτές έκαναν επίσης την υπόθεση ότι τα ελαττωματικό ηλεκτρονικά –ειδικά το σύστημα ελέγχου του γκαζιού στον κινητήρα (ECTS)–μπορεί να προκαλούν το πρόβλημα της επιτάχυνσης. Αλλά ο αρχιμηχανικός της Toyota, Τακέσι Ουσιγιαμάντα απέρριψε κατηγορηματικά την υπόθεση αυτή. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε