Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Οι ΗΠΑ ψάχνουν άσυλο στον Καντάφι”

Χώρα που θα προσφέρει άσυλο τον Λίβυο ηγέτη αναζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι ΗΠΑ διεξάγουν συνομιλίες προκειμένου να βρεθεί κάποια χώρα που θα δεχόταν να προσφέρει άσυλο στον Μουάμαρ Καντάφι.

Όμως, σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα, ελάχιστες χώρες θα συμφωνούσαν σε κάτι τέτοιο καθώς επίκεινται διώξεις σε βάρος του Καντάφι από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα σε βάρος του λαού αλλά και για την ανατίναξη της πτήσης 103 της Pan Am το 1988 πάνω από το Λόκερμπι της Σκοτίας.

Μιλώντας στους New York Times τρία στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα είπαν οτι εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια χώρα που να μην έχει υπογράψει τη συνθήκη της Ρώμης, βάσει της οποίας οι χώρες που την έχουν κυρώσει υποχρεούνται να παραδίδουν αμέσως όποιον διώκεται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ως εκ τούτου, ο Καντάφι θα μπορούσε να καταφύγει σε κάποια άλλη χώρα της Αφρικής, όπου βρίσκονται περίπου οι μισές από τις χώρες που δεν έχουν υπογράψει τη συνθήκη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε