Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι Ιταλοί ξέρουν να πιάνουν τους φοροφυγάδες… εμείς το ψάχνουμε ακόμα

Οι Ιταλοί ξέρουν να πιάνουν τους φοροφυγάδες… εμείς το ψάχνουμε ακόμα

Η επιχείρηση στην Ιταλία αποδεικνύει περίτρανα πως εάν υπάρχει πολιτική βούληση, τότε δεν μπορεί κανείς φοροφυγάς να ευημερεί εις βάρος των “σωστών” πολιτών.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση ευρείας κλίμακας κατά της φοροδιαφυγής, την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς, στην Κορτίνα Ντ’ Αμπέτσο, στο νομό Βένετο, ένα από τα γνωστότερα χειμερινά θέρετρα της χώρας.

Τα αποτελέσματα, τα οποία έγιναν γνωστά σήμερα, είναι σίγουρα εντυπωσιακά: Σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες εκατόν τριάντα τριών πολυτελών αυτοκινήτων, σαράντα τρεις, δηλώνουν στην εφορία ότι το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα τριάντα χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Άλλοι δεκαέξι, βάσει των δηλώσεων που καταθέτουν στο ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, δεν ξεπερνούν τις πενήντα χιλιάδες ευρώ ετησίως. Πολλά άλλα πολυτελή τζιπ, σύμφωνα με τα όσα διαπιστώθηκαν, ανήκαν σε εταιρείες που το 2010 δήλωσαν παθητικό (σε 18 περιπτώσεις) ή, σε άλλες 37 περιπτώσεις, με τζίρο κατώτερο των πενήντα χιλιάδων ευρώ.

Σε ότι αφορά, δε, τις εμπορικές επιχειρήσεις, σε πολλά εστιατόρια, την προπαραμονή του νέου έτους- ημέρα κατά την οποία οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας παρακολούθησαν τις εισπράξεις τους- τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 110% σε σχέση με τις 29 Δεκεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και για τα καφέ-μπαρ με αύξηση του 106% και για τα καταστήματα με τιμαλφή, με άνοδο των εισπράξεων κατά 104%.

Οι εν λόγω έλεγχοι προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση πολλών ξενοδόχων, οι οποίοι δήλωσαν ότι >.

Οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας παρουσιάστηκαν στους υπεύθυνους των διαφόρων εμπορικών επιχειρήσεων και στους κατόχους αυτοκινήτων, στις οκτώ το πρωί και ολοκλήρωσαν το έργο τους λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Στους ενοχλημένους τουρίστες συμπεριλαμβάνεται και ο Φαμπρίτσιο Τσικίτο, εκπρόσωπος του μπερλουσκονικού “Λαού της Ελευθερίας” στην βουλή της Ρώμης. “Οι επιχειρήσεις αυτές, σε όλη την περιοχή της Κορτίνα, η οποία θεωρείται θέρετρο που προτιμάται από πλούσιους, είναι εντελώς απαράδεκτες και βασίζονται σε ιδεολογική αντίληψη των φορολογικών ελέγχων”, δήλωσε ο Τσικίτο.

Πολλοί πολίτες, όμως, σχολιάζοντας την είδηση στους διάφορους διαδικτυακούς τόπους των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, εκφράζουν ικανοποίησή και υποστήριξη στο έργο της οικονομικής αστυνομίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε