Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι κορυφαίες θέσεις του Ομπάμα στη G8

Οι κορυφαίες θέσεις  του Ομπάμα στη G8

Ο Ομπάμα κατά τη σύνοδο των G8 η οποία είναι σε εξέλιξη τόνισε πως θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα οικονομικά ζητήματα.

“Σήμερα, θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο διαβουλευόμενοι πάνω στα οικονομικά ζητήματα. Βέβαια, η ευρωζώνη περιλαμβάνεται σεαυτά. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι, να διαβεβαιώσουμε απ εδώ, ότι ανάπτυξη και δημοσιονομική σταθεροποίηση συμπληρώνουν την ίδια δέσμη οικονομικών μέτρων, που θα ακολουθήσουμε”, τόνισε σήμερα στο Καμπ Ντέιβιντ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αντιμέτωπος με τις προεδρικές εκλογές στη χώρα του την 6η Νοεμβρίου.

Το Αφγανιστάν και η χρονική διάρκεια της ΝΑΤΟϊκής παρουσίας εκεί , ένα ιδιωτικής χρηματοδότησης πρόγραμμα καταπολέμησης της πείνας στην Αφρική, μία αμερικανική πρόταση για χρήση των πετρελαϊκών αποθεμάτων των ΗΠΑ ενόψει του εμπάργκο για το ιρανικό πετρέλαιο και της ανάγκης προσιτών καυσίμων, η αναγκαιότητα πολιτικής λύσης στη Συρία, η αντιμετώπιση των βορειοκορεατικών πυραυλικών εξοπλισμών, είναι τα θέματα που εξετάζουν τα οκτώ πλουσιότερα κράτη (ΗΠΑ,Ρωσία, Καναδάς, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία,Ιαπωνία) στο Καμπ Ντέιβιντ.

“Θα εμμείνουμε στην πολιτική των κυρώσεων κατά του Ιράν”, διακήρυξε σήμερα ο πρόεδρος Ομπάμα.

“Διακατεχόμαστε από εμπιστοσύνη, πώς διεθνώς οι προκλήσεις στο μέλλον θα αντιμετωπιστούν εν τέλει απ όλους μας ενωμένους”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

G8: Όλοι εναντίον Μέρκελ – “Άγκελα, άνοιξε το πορτοφόλι σου” λέει ο Ομπάμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε