Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι κυρίες των… κυρίων έκαναν «χρυσές» δουλειές – Γυναίκες… αφεντικά στην Καμόρα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Έπιασαν τους συζύγους τους, έπιασαν τους εραστές τους αλλά εκείνες πήραν τα… ηνία της δουλειάς. Μέχρι που τις έπιασε η αστυνομία!

Συνέβη στην Ιταλία, όπου την Τρίτη, η αστυνομία σε μια διπλή επιχείρηση συνέλαβε τουλάχιστον 44 άτομα, ανάμεσά τους και τον 45χρονο Ρόκο Τριμπόλι, μέλος της μαφίας της Καλαβρίας που διέφευγε της σύλληψης και το όνομα του ήταν στη λίστα με τους πλέον καταζητούμενους.

Ο Τριμπόλι το 2010 είχε καταδικαστεί ερήμην σε 11 μήνες φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών, συνελήφθη στην Καζινιάνα, μια μικρή πόλη στην περιοχή της Καλαβρίας, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Ο Τριμπόλι έχει επίσης καταδικαστεί για συμμετοχή στην Ντραγκέτα, την καλαβρέζικη μαφία.

Στη δεύτερη επιχείρηση, η αστυνομία συνέλαβε άτομα που φέρονται να είναι μέλη της μαφιόζικης οικογένειας Μπελφόρτε στην Καζέρτα, ενός ισχυρού δικτύου της Καμόρα, της ναπολιτάνικης μαφίας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες που τέθηκαν υπό κράτηση (συνολικά εκδόθηκαν 44 εντάλματα σύλληψης) είναι πολλές σύζυγοι και σύντροφοι φυλακισμένων αφεντικών της Καμόρα, οι οποίες, απόντων των συζύγων τους, θεωρείται ότι συνέχιζαν τις δραστηριότητες του μαφιόζικου δικτύου, περιλαμβανομένης της διακίνησης ναρκωτικών και της εκβίασης.

Κατά τις εφόδους της αστυνομίας νωρίς το πρωί, κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ, που φέρεται ότι ανήκουν στην οικογένεια Μπελφόρτε και τους συνεργάτες της, περιλαμβανομένων εκατοντάδων τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε εταιρίες ιδιοκτησίας τους.

Χαρακτηριζόμενα συχνά υπό τον όρο “μαφία”, τα μεγαλύτερα εγκληματικά δίκτυα της Ιταλίας περιλαμβάνουν την Κόζα Νόστρα της Σικελίας, την Καμόρα, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στη Νάπολη και στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας της Καμπανίας, την Σάκρα Κορόνα Ουνίτα στην περιοχή της Απουλίας και την Ντραγκέτα στην Καλαβρία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε