Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι μέτοχοι της BP προτιμούν να “θυσιάσουν” τον πρόεδρο τους!

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο διευθύνων σύμβουλος της BP. ΦΩΤΟ REUTERS
Οι μέτοχοι της BP θα προτιμούσαν να θυσιάσουν τον πρόεδρο της εταιρείας Καρλ-Χένρικ Σβάνμπεργκ για την κρίση με τη διαρροή πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού και…..

 

όχι τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Τόνι Χάουραντ, όπως γράφουν σήμερα οι Times.
 
O Χάουαρντ δέχθηκε οξύτατη κριτική από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος είπε χθες ότι θέλει να ξέρει «ποιον να κλωτσήσει στον πισινό» για την τεράστια διαρροή της 20ης Απριλίου, μία οικολογική και οικονομική καταστροφή.
 
Επικαλούμενη ανώνυμη πηγή προσκείμενη στην εταιρεία, η εφημερίδα γράφει ότι οι μέτοχοι έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Χάουαρντ να επιβλέπει της απάντησης της BP στην κρίση, παρά στον Σβάνμπεργκ, ο οποίος αυτό το διάστημα ήταν κυρίως αόρατος.
 
«Η διάθεση μέσα στην εταιρεία και τους μετόχους είναι σαφής, υποστηρίζουν τον Τόνι, για τον οποίο αισθάνονται ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε σε μία κακή κατάσταση, ενώ δεν τους έχει εντυπωσιάσει ο Σβάνμπεργκ», είπε η πηγή σύμφωνα με την εφημερίδα.
 
Εκπρόσωπος της εταιρείας απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο Σβάνμπεργκ, πρώην αφεντικό της Ericsson, που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της ΒΡ τον Ιανουάριο, θα εξέταζε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.
 
«Ο Πρόεδρος απολαμβάνει μιας φανταστικής σχέσης με το Διοικητικό Συμβούλιο και τα κορυφαία εκτελεστικά στελέχη και συνεχίζει να παίζει ζωτικό ρόλο στη στήριξη του Χάουαρντ, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας να ανταποκριθούμε στη διαρροή», είπε ο εκπρόσωπος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε