Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι μισοί νέοι Ιταλοί είναι ρατσιστές

Οι μισοί νέοι Ιταλοί είναι ρατσιστές

Σχεδόν οι μισοί από τους νέους Ιταλούς στερούνται ανεκτικότητας απέναντι στους ξένους

  ή είναι εντελώς ξενοφοβικοί, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων με πρωτοβουλία του προέδρου της, ο οποίος κάλεσε την πολιτική τάξη να αναπτύξει “ένα ιταλικό μοντέλο ένταξης” των αλλοδαπών.

  Η δημοσκόπηση η οποία έγινε σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.000 νέων ηλικίας από 18 έως 29 ετών αναφέρει ότι το 45,8% των ερωτηθέντων εξέφρασαν ένα είδος “εχθρότητας” απέναντι στους ξένους ή έδειξαν ότι είναι ξενοφοβικοί, ενώ μόνο το 39,6% δήλωσαν ότι είναι “ανοικτοί” στους αλλοδαπούς.

    Η μελέτη χώρισε τους νέους που είναι “κλειστοί” απέναντι στους ξένους σε τρεις ομάδες. Στην πρώτη τοποθετήθηκε το 15,3% των ερωτηθέντων, οι οποίοι δείχνουν κυρίως “μία φοβία για τους Ρουμάνους, τους τσιγγάνους και τους Αλβανούς”, η πλειοψηφία των οποίων αποτελείται από γυναίκες (56%).

    Η δεύτερη ομάδα (10,7% των νέων) είναι η μικρότερη αλλά περιλαμβάνει τους πιο ακραίους νέους, οι οποίοι έχουν μία ανοιχτά ρατσιστική συμπεριφορά.

    Η τρίτη ομάδα (20%) αποτελείται από τους “ξενοφοβικούς”, οι οποίοι αποκλείουν την περίπτωση να ασκήσουν βία αλλά ελπίζουν οι αλλοδαποί θα ζουν πολύ μακριά, κατά προτίμηση εκτός Ιταλίας. Στην ομάδα αυτή κατατάσσονται κυρίως αγόρια ηλικίας περίπου είκοσι ετών.

    Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζιανφράνκο Φίνι κάλεσε τους συναδέλφους του να εργαστούν για την ανάπτυξη ενός μοντέλου για την ενσωμάτωση των αλλοδαπών στην ιταλική κοινωνία.

  Η δημοσίευση της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, συνέπεσε με την απογραφή του 2009 από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής ISTAT η οποία περιγράφει την παρουσία των μεταναστών ως “καθοριστική” για τον αυξανόμενο πληθυσμό της Ιταλίας. Την 1η Ιανουαρίου οι αλλοδαποί αντιπροσώπευαν το 7,1% των 60,387 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε