Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι Μουτζαχεντίν αρνήθηκαν ότι πυροβόλησαν το πλήθος

Οι Μουτζαχεντίν του Λαού, σημαντικότερη δύναμη της εξόριστης ιρανικής αντιπολίτευσης, διέψευσαν σήμερα στο Παρίσι τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ευθύνονται για τα πυρά που σκότωσαν έναν άνθρωπο….

…και τραυμάτισαν εννέα αστυνομικούς χθες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Τεχεράνη.
 
“Οι ψευδείς ισχυρισμοί , που δεν εξαπατούν κανέναν, είναι κατασκευασμένοι από το καθεστώς τη στιγμή που όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η εξουσία και τα όργανά της κατέστειλαν τις διαδηλώσεις πυροβολώντας εναντίον των διαδηλωτών με πραγματικά πυρά και με δακρυγόνα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο της Ιρανικής Αντίστασης, κύρια συνιστώσα του οποίου είναι οι Μουτζαχεντίν.
 
Στην Τεχεράνη, ο αρχηγός της αστυνομίας Αχμαντ Ρεζά Ραντάν, διαβεβαίωσε μέσω του πρακτορείου Fars ότι “ένας συμπολίτης έγινε μάρτυρας και εννέα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίσθηκαν από πυρά των ‘μοναφεγίν’ (υποκριτών, όρος που χρησιμοποιείται από το ιρανικό καθεστώς για να περιγράψει τους Μουτζαχεντίν) κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων.” “Πολλά μέλη των μοναφεγίν συνελήφθησαν”, πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου της Ιρανικής Αντίστασης, πρόκειται για ένα σενάριο που επιδιώκει να νομιμοποιήσει και άλλες εκτελέσεις προσκείμενων στους Μουτζαχεντίν.
 
“Από τις διαδηλώσεις του 2009 εναντίον του καθεστώτος, δύο άνθρωποι εκτελέσθηκαν επισήμως για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις αυτές. Και οι δύο, ο Τζααφάρ Καζεμί και ο Μοχαμάντ-Αλί Αγάι εκτελέσθηκαν στις 24 Ιανουαρίου 2011- ήταν μέλη της Οργάνωσης των Μουτζαχεντίν του Ιρανικού Λαού”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Χιλιάδες άνθρωποι προσπάθησαν να διαδηλώσουν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Τεχεράνης έπειτα από πρόσκληση των ηγετών της αντιπολίτευσης, του πρώην πρωθυπουργού Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί και του πρώην προέδρου του κοινοβουλίου Μαχντί Καρουμπί.
 
Τη στιγμή που οι αρχές έχουν απαγορεύσει κάθε συγκέντρωση, επεισόδια ξέσπασαν σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας ανάμεσα σε χιλιάδες διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταφέρθηκαν μέσω των ιστοσελίδων της αντιπολίτευσης ή από δημοσιογράφους.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε