Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Οι νέοι πιο ευαίσθητοι στη νέα γρίπη!

Ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένοι είναι αυτοί που θα εμβολιαστούν πρώτοι για τη νέα γρίπη.

 

Όμως θα έπρεπε να γίνει το αντίθετο. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ακριβώς ποια είναι τα άτομα που «χτυπήθηκαν» περισσότερο από τη νέα γρίπη. Και δεν είναι άλλοι από τους νέους.

 

Μια έρευνα που έγινε σε δείγμα ανθρώπων που νόσησαν βαριά και πέθαναν από την επιδημία της νέας γρίπης Α, επιβεβαιώνει ότι η γρίπη Α, πλήττει το νεαρότερο πληθυσμό σε σχέση με την εποχική γρίπη και συχνά προκαλεί διαφορετικά συμπτώματα.

Το 40% από αυτούς είχαν διάρροια και εμετούς. Συμπτώματα συνήθως σπάνια στους πάσχοντες από εποχική γρίπη. Επιβεβαίωσε ακόμη ότι η άμεση θεραπεία με αντι-ιικά φάρμακα μπορεί να σώσει ζωές.

Από τους 272 ασθενείς που μελέτησε η έρευνα, το 25% εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας και το 7% πέθανε.

Το 45% από αυτούς ήταν παιδιά, ηλικίας κάτω των 18, μόλις το 5% ήταν ενήλικες άνω των 65 και το 73% και έπασχαν τουλάχιστον από ένα χρόνιο νόσημα όπως άσθμα, διαβήτης, καρδιακά νοσήματα ή ήταν έγκυες.

Το συντομότερο που είχε χορηγηθεί το αντι-ιικό φάρμακο στους ασθενείς που τελικά κατέληξαν, ήταν τρεις μέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Όλοι όσοι είχαν λάβει φαρμακευτική αγωγή νωρίτερα επέζησαν.

Το Tamiflu της Roche AG ή το Relenza της GlaxoSmithKline πρέπει να χορηγηθούν μέσα σε 48 ώρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων για να είναι αποτελεσματικά.

Ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν ότι οι γεννηθέντες πριν από το 1952 έχουν ένα είδος ανοσίας στον ιό Η1Ν1.

Από εκείνους για τους οποίους υπήρχαν στοιχεία για το βάρος και το ύψος τους, το 29% ήταν παχύσαρκοι και το 26% νοσηρά παχύσαρκοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε