Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Οι Παλαιστίνιοι ετοιμάζονται για την ανεξαρτησία!

Οι Παλαιστίνιοι ετοιμάζονται για την ανεξαρτησία!

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε από την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Μάργκαρετ Αστον να στηρίξει τις παλαιστινιακές προσπάθειες για ένταξη ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ.

Η Αστον, που άρχισε το σαββατοκύριακο επίσημη περιοδεία στην περιοχή συναντήθηκε ξεχωριστά με τον Αμπάς και τον πρωθυπουργό Σάλαμ Φαγιάντ στη Ραμάλα και συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή και ειδικά τα σχέδια των Παλαιστινίων να ζητήσουν από τα Ηνωμένα Έθνη την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967.

Η Αστον επανέλαβε την έκκλησή της για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την άμεση έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

“Μετά τα τραγικά γεγονότα στο Ισραήλ και τη Γάζα είναι σημαντικότερο από ποτές όλες οι πλευρές να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μόνο με διαπραγματεύσεις και όχι με τη βία μπορεί να βρεθεί λύση στην Ισραηλο-παλαιστινιακή διαμάχη”, τόνισε η Αστον.

Η ίδια ενημέρωσε τον πρόεδρο Αμπάς πως η ΕΕ δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα του παλαιστινιακού διαβήματος προς τον ΟΗΕ, αλλά επισήμανε πως η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από το κείμενο του παλαιστινιακού αιτήματος προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε