Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Οι πλημμύρες στην Ινδία “ξεσπίτωσαν” 2 εκατ. πολίτες

Οι πλημμύρες στην Ινδία “ξεσπίτωσαν” 2 εκατ. πολίτες

Οι πλημμύρες στη βορειοανατολική Ινδία προκάλεσαν την απομάκρυνση δύο εκατ. ανθρώπων από τις εστίες τους και τον θάνατο 18, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

«Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν (από τα σπίτια τους) έχει φθάσει στα δύο εκατ. και 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους», τονίζει η υπηρεσία, για τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα 19 από τις 27 διοικητικές περιφέρειες του κρατιδίου Ασάμ.

Από την υπερχείλιση του ποταμού Βραχμαπούτρα και των παραποτάμων του, 2.200 κοινότητες πλημμύρισαν, ενώ καταστράφηκε η σοδειά του Ασάμ, κρατιδίου που γειτνιάζει με το Μπανγκλαντές.

Παρά τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία, τα ελικόπτερα πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες διαδρομές μεταφέροντας έως και 1,5 τόννο τροφίμων, φαρμάκων και υλικής βοήθειας προς τους πληγέντες κατοίκους.

«Προτεραιότητά μας τη στιγμή αυτή είναι να εξασφαλίσουμε τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί και να προωθήσουμε τροφή και φάρμακα στους πληγέντες», τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης του κρατιδίου. Μολαταύτα, πολλοί είναι οι δυσαρεστημένοι κάτοικοι, οι οποίοι παραπονούνται ότι τα τρόφιμα δεν είναι επαρκή, όπως και πλημμελείς είναι και ο τρόπος διανομής τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε