Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι συγκλονιστικές κραυγές των 81νος κρατουμένων που κάηκαν ζωντανοί στην Χιλή – Δείτε το βίντεο

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 05:00 χθες το πρωί τοπική ώρα και κατέστρεψε τον τέταρτο όροφο του ενός εκ των πέντε συγκροτημάτων. 

Τουλάχιστον 83 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους και 21 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα 14 σοβαρά, από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε φυλακή σήμερα τα ξημερώματα στο Σαντιάγο, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα.

“Ο αριθμός των νεκρών είναι μέχρι στιγμής 81”, δήλωσε σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από τη φυλακή Σαν Μιγκέλ όσον αφορά το χειρότερο δυστύχημα που σημειώνεται ποτέ σε σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας.

“Είναι μια τεράστια και επώδυνη τραγωδία, μια τραγωδία από την οποία πρέπει να πάρουμε μαθήματα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ένα απάνθρωπο σωφρονιστικό σύστημα”, προσέθεσε.

Ο χιλιανός πρόεδρος εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι μόνον 6 υπάλληλοι φρουρούσαν εντός του κτιρίου όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ 26 στον περίβολο της φυλακής, δηλαδή το εξωτερικό του κτιρίου.

Ο πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν μέχρι στιγμής η πυρκαγιά ξέσπασε στη διάρκεια καυγά μεταξύ κρατουμένων σε ένα από τα πέντε πολυπληθή κτιριακά συγκροτήματα της φυλακής Σαν Μιγκέλ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 05:00 τοπική ώρα και κατέστρεψε τον τέταρτο όροφο του ενός εκ των πέντε συγκροτημάτων που συνιστούν τη φυλακή αυτή. Λιγότερο από τρεις ώρες αργότερα η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία σωφρονιστικών υπαλλήλων και το συνδικάτο τους, στη φυλακή αυτή κρατούνται περίπου 1.900 άνθρωποι. Από αυτούς περίπου 200 κρατούμενοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την πτέρυγα στην οποία ξέσπασε η πυρκαγιά.  

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε