Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι συμμαχικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την Μπρέγκα – Οι εξεγερμένοι θα φορτώσουν πετρέλαιο

Αεροπορική επιδρομή εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα. Οι εξεγερμένοι πρόκειται να φορτώσουν σήμερα για πρώτη φορά από το Τομπρούκ πετρέλαιο σε δεξαμενόπλοιο.

Αεροπορικά πλήγματα κατέστρεψαν δύο κυβερνητικά στρατιωτικά οχήματα σήμερα στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα της ανατολικής Λιβύης, όπου οι εξεγερμένοι συγκρούονται εδώ και πέντε ημέρες με τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι, έγινε γνωστό από μαχητές των εξεγερμένων.
 
“Δύο από τα οχήματα των εχθρών επλήγησαν από αεροπορική επιδρομή”, δήλωσε αξιωματικός του στρατού των εξεγερμένων, ο οποίος είπε ότι ονομάζεται συνταγματάρχης Αμπού Μοχάμεντ.
 
Τα συντρίμμια των δύο φορτηγών πάνω στα οποία ήταν προσαρμοσμένα βαριά πολυβόλα βρίσκονται κοντά στην είσοδο της ανατολικής κατοικημένης περιοχής της Νέας Μπρέγκα, και από τα λάστιχά τους που καίγονται υψώνεται ένα σύννεφο μαύρου καπνού.
 
Φορτηγά που ρυμουλκούσαν πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών και βαριά πολυβόλα κινήθηκαν προς το κέντρο της Μπρέγκα.
 
Στο μεταξύ, ένα δεξαμενόπλοιο χωρητικότητας ενός εκατομμυρίου βαρελιών πρόκειται να φτάσει σήμερα στο λιμάνι του Τομπρούκ (ανατολική Λιβύη) όπου οι εξεγερμένοι θα εξασφαλίσουν για πρώτη φορά τη φόρτωση πετρελαίου.
 
“Ένα τάνκερ πρόκειται να φτάσει εντός της ημέρας σε ένα τερματικό σταθμό εξαγωγής πετρελαίου κοντά στο Τομπρούκ”, δήλωσε η Μισέλ Μπόκμαν, ειδικός για τις αγορές στην Lloyd’s List, μια έκδοση που έχει την έδρα της στο Λονδίνο.
 
“Το μέγεθος αυτού του πετρελαιοφόρου αντιστοιχεί σε ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου”, πρόσθεσε.
 
Με τη σημερινή τιμή του βαρελιού, ένα τέτοιο φορτίο αξίζει περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια.
 
Είναι η πρώτη φορά που οι λίβυοι αντάρτες, οι οποίοι ελέγχουν πολλά λιμάνια της ανατολικής Λιβύης, πραγματοποιούν μια τέτοια επιχείρηση.
 
 

Λιβύη: Νέα εμφάνιση Καντάφι – Ψάχνουν διπλωματική έξοδο από την σύρραξη

Εντατικοί έλεγχοι στην Κρήτη – Φοβούνται μεγάλο κύμα μεταναστών από τη Λιβύη


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε