Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι Ταλιμπάν σκότωσαν εργαζόμενους ξένων εταιρειών

Οι Ταλιμπάν σκότωσαν εργαζόμενους ξένων εταιρειών

Επτά Αφγανοί πολίτες που εργάζονταν για μια δυτική εταιρεία ασφάλειας και για το ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν από τους Ταλιμπάν κοντά στην Καμπούλ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, λίγες ημέρες μετά από άλλες παρόμοιες δολοφονίες στην ίδια περιοχή.

Τα διάτρητα από σφαίρες σώματα τεσσάρων ανδρών βρέθηκαν στην περιοχή Τζαλρέζ στην επαρχία Ουάρντακ, 40 χλμ. από την Καμπούλ.

“Τα χέρια τους ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη και το στήθος τους ήταν διάτρητο από σφαίρες”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αφγανός στρατηγός Άμπντουλ Ράζακ Σάφι.

“Σκοτώθηκαν από τους Ταλιμπάν, επειδή εργάζονταν για ξένη εταιρεία ασφαλείας”, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος είναι επικεφαλής των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, από το επιτελείο του που βρίσκεται στη γειτονική επαρχία Λογκάρ.

Ο Σαχιντουλάχ Σαχίντ ένας εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας Ουάρντακ επιβεβαίωσε το θάνατο των τεσσάρων Αφγανών και είπε ότι οι άνδρες αυτοί συνελήφθησαν την Τρίτη από τους Ταλιμπάν καθώς έφευγαν από την Καμπούλ για να πάνε στη δουλειά μας.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές οι Ταλιμπάν σκότωσαν επίσης τρεις Αφγανούς που είχαν απαγάγει πριν από τέσσερις ημέρες, επειδή εργάζονταν για το ΝΑΤΟ στη Λογκάρ. Τα διάτρητα από σφαίρες πτώματά τους μεταφέρθηκαν σήμερα στην κύρια αγορά της περιοχής του Σαρχ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης της επαρχίας Χουμαγιούν Φαρούκ.

Στα τέλη Ιουλίου, οι Ταλιμπάν είχαν ήδη σκοτώσει πέντε άτομα με την αιτιολογία ότι εργάζονταν για μια ξένη εταιρεία.

Μετά τις δολοφονίες, οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν μια μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 αντάρτες, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Πολλοί Αφγανοί εργάζονται για στρατιωτικές και πολιτικές οργανώσεις στο Αφγανιστάν, όπου το ΝΑΤΟ έχει 130.000 στρατιώτες που υποστηρίζουν την τοπική κυβέρνηση εναντίον των ανταρτών.

Σήμερα εξάλλου, τέσσερις στρατιώτες της Διεθνούς Δύναμης του ΝΑΤΟ (ISAF) και ένας διερμηνέας σκοτώθηκαν σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε η ISAF, χωρίς να αποκαλύψει τις εθνικότητες των στρατιωτών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε