Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι τελευταίες ημέρες του Χίτλερ στη “Φωλιά των αετών”- Σπάνιο βίντεο

Οι τελευταίες ημέρες του Χίτλερ στη “Φωλιά των αετών”- Σπάνιο βίντεο

Berchtesgaden, Γερμανία, Ιούνιος 1944. Οι φλόγες του πολέμου που σαρώνουν σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο, μοιάζουν να μην αγγίζουν το υπέροχο τοπίο που βρίσκεται στο κρατίδιο της νότιας Βαυαρίας.
Είναι το μέρος που λάτρευε ο Αδόλφος Χίτλερ να ζει..

Σχεδόν όλο το επιτελείο του είχε μεταφερθεί σε ένα επιβλητικό μεσαιωνικό πύργο που όλοι τον ήξεραν σαν η “φωλιά των αετών”. Ο ανεμοδαρμένος πύργος είχε μεταβληθεί σε πραγματικό κάστρο. Εκατοντάδες “κυνηγοί” φρουρούσαν 24 ώρες το 24ωρο, όλα τα σημεία που είχαν πρόσβαση στο άντρο του ηγέτη του Γ Ράιχ, ενώ συστοιχίες αντιαεροπορικών ήταν καλά κρυμμένες ανάμεσα στα θεόρατα δέντρα, έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε συμμαχική απειλή από αέρος.

Ελάχιστοι άνθρωποι είχαν το προνόμιο να ανέβουν στον Πύργο. Έπρεπε να ανήκουν στο προσωπικό του Χίτλερ,να ήταν μάγειροι ή υπηρετικό προσωπικό ή να ήταν στενοί συνεργάτες του και επιτελάρχες του, ή φίλοι και φίλες της ερωμένης του Εύας Μπράουν. Ο Αδόλφος Χίτλερ από το 1943 και μετά προτιμούσε να περνάει τον περισσότερο του χρόνο στη “φωλιά των αετών” παρά στην καγκελαρία. Ο πύργος ήταν πια το στρατηγείο του πάλαι ποτέ ισχυρότερου στρατού του κόσμου.

Το σπάνιο βίντεο που θα δείτε είναι αποτυπωμένο σε έγχρωμο 8αρι φιλμάκι από τη μηχανή του Χίτλερ, τραβηγμένο είτε από τον ίδιο είτε από την Μπράουν είτε από κάποιο φίλο τους…

Το βίντεο ξεκινάει με τον Χίτλερ να περπατάει με κάποιον στρατηγό του και να μιλάνε σε ένα χιονισμένο δρόμο πάνω στο βουνό. Στη συνέχεια μιλάει και γελάει με την Εύα Μπράουν , ενώ πίσω τους οι φίλοι του ζευγαριού με τα παιδιά τους ζουν στιγμές ξεγνοιασιάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Περισσότερα στο OnAlert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε