Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Οι Τούρκοι φτιάχνουν 4 ουρανοξύστες στα Σκόπια

Οι Τούρκοι φτιάχνουν 4 ουρανοξύστες στα Σκόπια

Παρουσία του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, πραγματοποιήθηκε σήμερα τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος τεσσάρων ουρανοξυστών και ενός μικρού εμπορικού κέντρου στα Σκόπια.

Επενδυτής είναι η τουρκική εταιρία “Cevahir Holding” και η αξία της επένδυσης, όπως αναφέρθηκε σήμερα, αναμένεται να ανέλθει στα 300 εκατ.ευρώ.

Στους τέσσερις ουρανοξύστες, ο καθένας από τους οποίους θα έχει 42 ορόφους, θα μπορούν να εγκατασταθούν περίπου 5000 άνθρωποι. Οι ουρανοξύστες αυτοί, το ύψος των οποίων θα φθάσει τα 130 μέτρα θα είναι τα υψηλότερα κτίρια στην ΠΓΔΜ.

Ο κ.Γκρούεφσκι ανέφερε ότι η κυβέρνηση του εργάστηκε συστηματικά για την επένδυση αυτή, η οποία, όπως είπε, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο φιλικό επιχειρηματικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις πολιτικές της κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδυτών στην ΠΓΔΜ.

Το συγκρότημα βρίσκεται στην περιοχή «Άεροντρομ», σε απόσταση περίπου 4 χλμ. από το κέντρο της πόλης των Σκοπίων και όπως ανέφερε ο Τούρκος επενδυτής Ιμπραχήμ Τσεβαχίρ, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τρία χρόνια.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη τουρκική επένδυση στην ΠΓΔΜ, μετά από τα έργα ανακαίνισης των δύο αεροδρομίων στη χώρα, των Σκοπίων και της Οχρίδας από την εταιρία “TAV Airports Holding”, η οποία ως αντάλλαγμα απέκτησε, από το 2010, το δικαίωμα διαχείρισης και εκμετάλλευσης των δύο αεροδρομίων για περίοδο 20 χρόνων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε