Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι χαμένες ψυχές του San Juan – Έκρηξη έστειλε το υποβρύχιο στον βυθό [pics]

Οι χαμένες ψυχές του San Juan – Έκρηξη έστειλε το υποβρύχιο στον βυθό [pics]

Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά φωτογραφίες του πληρώματος του San Juan. Οι συγγενείς έμαθαν ότι μια έκρηξη στο υποβρύχιο σκότωσε το 44μελές πλήρωμα.

Ανάμεσα στους νεκρούς η 35χρονη επικεφαλής όπλων Eliana Maria Krawczyk και ο 45χρονος πλοίαρχος Pedro Martin Fernandez. O 25χρονος Luis Niz θα παντρευτόταν στις 7 Δεκεμβρίου τη στρατιωτικό Alejandra Morales. Ο 35χρονος Fernando Santilli είχε γίνει πρόσφατα μπαμπάς. Ο 32χρονος Renzo Martin Silva σχεδίαζε να παντρευτή τη στρατιωτικό Maria Eugenia Ulivarri Rodi.

Συγγενείς αποκάλυψαν ότι τους τηλεφώνησαν και τους ενημέρωσαν πως τα μέλη του πληρώματος πέθαναν σε έκρηξη που σημειώθηκε στο υποβρύχιο. Το Ναυτικό της Αργεντινής αρνείται να κάνει εικασίες για τη μοίρα των 44 μελών του πληρώματος. Υποσχέθηκε να συνεχίσει την αναζήτηση για το χαμένο υποβρύχιο.

Οι εξοργισμένοι συγγενείς κατηγόρησαν το Ναυτικό της Αργεντινής για συγκάλυψη. Αυτό επειδή αναγκάστηκαν να επιβεβαιώσουν ότι σημειώθηκε έκρηξη στην περιοχή όπου βρισκόταν το υποβρύχιο. Θόρυβος που θυμίζει έκρηξη καταγράφηκε από δύο οργανώσεις το πρωί της περασμένης Τετάρτης λίγες μόνο ώρες μετά το τελευταίο σήμα από το υποβρύχιο.

Εξαγριωμένοι οι συγγενείς των θυμάτων

Ο Luiz Tagliapietro, πατέρας του Damian, ισχυρίστηκε πως υπάλληλος του Ναυτικού τον ενημέρωσε τηλεφωνικά πως ο γιος του είναι νεκρός. Όταν ρώτησε αν οι 43 άντρες και η μία γυναίκα του πληρώματος είχαν πεθάνει, του απάντησε καταφατικά. “Ναι, ναι, ναι, ναι. 100%. Μου επιβεβαίωσε το αφεντικό του γιου μου ότι είχαν πεθάνει όλοι. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έζησε”.

Η Itati Leguizamon, που ο άντρας της Oscar Suarez βρισκόταν στο υποβρύχιο, χαρακτήρισε “μ@@@ες” τους αξιωματούχους του Ναυτικού. Επειδή άφηναν τους συγγενείς να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν οι δικοί τους άνθρωποι να βρεθούν ζωντανοί. “Σύμφωνα με αυτούς, μόλις τώρα έμαθαν για την έκρηξη. Αλλά ποιος είναι τόσο χαζός για να πιστέψει κάτι τέτοιο; Είναι ντροπή. Μας είπαν ψέματα”.

Η Maria Leguizamon, που ο άντρας της German Suarez είναι ανάμεσα στος αγνοούμενους, δήλωσε πως οι 40 συγγενείς που συγκεντρώθηκαν στη ναυτική βάση ενημερώθηκαν για την έκρηξη λίγα λεπτά πριν τη συνέντευξη Τύπου. “Είναι εξοργισμένοι. Άρχισαν να τα σπάνε όλα. Δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τη δήλωση στο Μπουένος Άιρες”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις