Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι υποκλίσεις… συγγνώμης του αντιπροέδρου της Tepco – «Αφήστε με να γυρίσω σπίτι μου» η έκκληση ενός ηλικιωμένου

«Τα άφησα όλα πίσω μου, κυρίως τα ζώα μου»… Είναι η σπαρακτική έκκληση ενός ηλικιωμένου που ξεσπιτώθηκε εξαιτίας του πυρηνικού δυστυχήματος της Φουκουσίμα.

Η εταιρία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ζήτησε ακόμη μια φορά συγγνώμη. Ένας από τους αντιπροέδρους της εταιρίας επισκέφθηκε μερικούς από τους 200.000 πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, γιατί βρίσκονταν μέσα στην ακτίνα εκκένωσης των 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό.

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη, η επιχείρησή μας προκάλεσε ανησυχία και βλάβες στους κατοίκους γύρω από τους σταθμούς της επαρχίας της Φουκουσίμα και της χώρας στο σύνολό της», δήλωσε ο Νόριο Τσουζούμι, αντιπρόεδρος της Tepco.

Ο Τσουζούμι μετέβη σ’ ένα κέντρο προσφύγων όπου υποκλίθηκε πολλές φορές σε ένδειξη συντριβής.

Ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του εξαιτίας του πυρηνικού ατυχήματος, ζήτησε από τον υπεύθυνο της Tepco να κάνει ό,τι χρειάζεται για να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του το συντομότερο δυνατόν. «Τα άφησα όλα πίσω μου, κυρίως τα ζώα μου», εξήγησε κλαίγοντας.

Ο Τσουζούμι παραδέχθηκε ότι καθυστέρησε να μεταβεί αυτοπροσώπως στην περιοχή ενώ ο πρόεδρος της Tepco δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την αρχή της κρίσης! «Η επίσκεψή μου είναι καθυστερημένη επειδή χρειάστηκε να διαχειριστώ αυτό το πρόβλημα σε συνεννόηση με την κυβέρνηση. Από τώρα και στο εξής θα παραμείνω στην επαρχία της Φουκουσίμα», υποσχέθηκε ο Τσουζούμι.

Διαβάστε επίσης

Τα έκαναν… θάλασσα στη Φουκουσίμα με τις ρίψεις νερού! – Αυξημένα τα επίπεδα ραδιενέργειας και στο θαλασσινό νερό 

Η ώρα του θρήνου και της περισυλλογής – Σε ομαδικούς τάφους θάβουν τους νεκρούς τους 

Έκανε κοπάνα από το σχολείο για να δει τους παππούδες του και πνίγηκε από το τσουνάμι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΣΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε