Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΟΗΕ: Χιλιάδες οι νεκροί στη Λιβύη

Χιλιάδες είναι οι νεκροί στην Λιβύη και όχι εκατοντάδες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρεσβευτή της λιβυκής αποστολή του ΟΗΕ, Ιμπραήμ Νταμπασί, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο πρεσβευτής δήλωσε, ακόμη, ότι η χώρα θα σταματήσει σύντομα την εξαγωγή πετρελαίου για λόγους ασφαλείας, αλλά η βιομηχανία δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

“Η εξαγωγή του πετρελαίου μπορεί να σταματήσει σύντομα για λόγους ασφαλείας, αλλά πιστεύω ότι βρίσκεται υπό τον καλό έλεγχο του λαού και δε θα υποστεί ζημιές” ανέφερε.

Ο κ. Νταμπασί κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να δράσει άμεσα με την επιβολή κυρώσεων κατά του Μουάμαρ Καντάφι και άλλων ηγετών της Λιβύης.

Ο πρεσβευτής του ΟΗΕ εκτίμησε ότι ο Καντάφι θα παλέψει μέχρι το τέλος και δε θα παραδοθεί ζωντανός, ενώ ζήτησε από τους αρχηγούς των αφρικανικών κρατών να σταματήσουν να στέλνουν μισθοφόρους σε βοήθεια του Λίβυου ηγέτη.

“Είναι τρελός και ψυχολογικά ανισόρροπος. Θα μείνει, μέχρι τη στιγμή που είτε θα σκοτωθεί είτε θα αυτοκτονήσει” σημείωσε ο πρεσβευτής.

“Το καθεστώς του δικτάτορα ζει τις τελευταίες του στιγμές. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, που φτάνουν στην Τρίπολη και συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, την πλατεία των μαρτύρων. Αυτοί οι άνθρωποι θα νικήσουν, αλλά ο Μουάμαρ Καντάφι έχει στείλει τους τρομοκράτες του απέναντι στους διαδηλωτές και περιμένουμε χιλιάδες νεκρούς σήμερα στην Τρίπολη” πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε