Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Οξύνεται το πολιτικό κλίμα στα Σκόπια

Ο πρόεδρος της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι απηύθυνε έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιστρέψουν στη Βουλή

καθώς, όπως ανέφερε, όλα τα ανοιχτά ζητήματα πρέπει να διευθετούνται μέσω του πολιτικού διαλόγου. Τόνισε πως η αποχή από τις εργασίες της Βουλής δεν αποτελεί ενδεδειγμένο τρόπο για την επίλυσή τους και αντιβαίνει στα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Η δήλωση αυτή ήρθε μετά την αποχώρηση απο το Κοινοβούλιο του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και άλλων τριών μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Τσερβένκοφσκι ανέφερε ότι το κόμμα του αναγκάζεται να προβεί στην ενέργεια αυτή, λόγω της «απολυταρχικού και αντιδημοκρατικού τρόπου διακυβέρνησης της χώρας από τον Νίκολα Γκρούεφσκι», ενώ επέκρινε ιδιαίτερα την κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο των ΜΜΕ.

Έπειτα από αυτή την απόφαση, τα αντιπολιτευόμενα κόμματα τα οποία εξακολουθούν να συμμετέχουν στις εργασίες της Βουλής, είναι το σλαβικό κόμμα Φιλελεύθερο- Δημοκρατικό Κόμμα του Γιόβαν Μανασίεφσκι και το αλβανικό κόμμα Νέα Δημοκρατία του Ίμερ Σελμάνι, με συνολικά 8 βουλευτές.

Το έτερο αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα -Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών, του οποίου ηγείται ο Μέντουχ Θάτσι- απέχει από τις εργασίες της Βουλής ήδη από τον Αύγουστο του 2009.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε