Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Οκτώ νεκροί απο πλημμύρες σε Τσεχία και Πολωνία

Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην Τσεχία. Στην Πολωνία το νερό έφασε μέχρι τον 1ο όροφο σπιτιών.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Τσεχία, τη Γερμανία και την Πολωνία είχαν ώς αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους συνολικά οκτώ άνθρωποι.

Στην Τσεχία ένας άνδρας πνίγηκε σε ρυάκι ενω δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για τον δεύτερο θάνατο στη χώρα. Ακόμη ένας ανδρας πνίγηκε. Χιλιάδες άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην περιοχή Λίμπερετς, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Πράγας, εξαιτίας των πλημμυρίων που απέκοψαν τους δρόμους και προκάλεσαν διακοπές ηλεκτρικού.

Στην Πολωνία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην Μπογκατίνια, μία πόλη 20.000 κατοίκων στην Κάτω Σιλεσία που πλημμύρισε από την υπερχείλιση του ποταμού Μιεντζιάνκα έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές.Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης Αντρέι Γκρζμιέλεβιτς, ολόκληρη η πόλη κατακλύστηκε από το νερό, μερικές κατοικίες έως και τον πρώτο όροφο.

Ελικόπτερα του στρατού στάλθηκαν στην περιοχή για να διασώσουν τους ανθρώπους που κατέφυγαν στις στέγες των σπιτιών τους.

Βίαιες καταιγίδες που συνοδεύονταν από ισχυρές βροχές προκάλεσαν από το βράδυ της Παρασκευής ζημιές, κυρίως στη Βαρσοβία, όπου πλημμύρισε ένας σταθμός μετρό, καθώς και πολλά υπόγεια, μεταξύ των οποίων και τριών νοσοκομείων.

Στη Γερμανία, τρεις άνθρωποι πνίγηκαν μέσα σε ένα υπόγειο στο Νόικιρχεν, στα νοτιοανατολικά της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε