Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Οκτώ νεκροί από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία (Φωτό και video)

Εξαώροφο ξενοδοχείο στη Βαν, όπου έμεναν μέλη των σωστικών συνεργείων και δημοσιογράφοι, είναι ανάμεσα στα 21 κτίρια που κατέρρευσαν.

Ήταν 21:23 βράδυ Τετάρτης όταν η γη σείστηκε ξανά, σκορπώντας τρόμο και πανικό στους κατοίκους της πόλης Βαν και των γύρων περιοχών. Οι πληγές από τον φονικό σεισμό της 23ης Οκτωβρίου, με τους 600 νεκρούς, δεν έχουν ακόμη κλείσει άλλωστε.

Όλο το βράδυ, μέλη των σωστικών συνεργείων έδιναν μάχη για να βρουν επιζώντες στα κτίρια που κατέρρευσαν από το σεισμό των 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε νότια της Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να βγάλουν ζωντανούς από τα ερείπια 23 άτομα.

Το πρωί διασώστες είχαν ανασύρει βαριά τραυματισμένο τον Ιάπωνα Ατσούσι Μιγιαζάκι, μέλος μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης, από τα ερείπια ξενοδοχείου. Επί 15 λεπτά τού έκαναν καρδιακές μαλάξεις πριν τον μεταφέρουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Ωστόσο δύο ώρες μετά, υπέκυψε παρά τις προσπάθειες των γιατρών, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το δεύτερο μέλος της οργάνωσης Association for Aid and Relief (AAR), η Μιγιούκι Κονάι, η οποία ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια χθες βράδυ και σήμερα βγήκε από το νοσοκομείο.


Διασώστες ανέσυραν, νωρίτερα, δύο τραυματίες, έναν άνδρα ηλικίας περίπου 60 ετών και έναν νέο ηλικίας 25 με 30 ετών, από τα ερείπια του ξενοδοχείου Μπαϊράμ, αυξάνοντας σε 25 τον αριθμό των επιζώντων, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα ερείπια παραμένει αδιευκρίνιστος.
783 διασώστες και 59 μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών μετείχαν στις επιχειρήσεις στα ερείπια, ενώ 23 αεροσκάφη έχουν δημιουργήσει αερογέφυρα μεταφοράς προσωπικού και υλικού στην περιοχή, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων και καταστροφών.

Τρία ειδικά εξοπλισμένα νοσοκομειακά αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα μετέχουν επίσης στις επιχειρήσεις.

Πενήντα ασθενοφόρα και 250 μέλη ιατρικού προσωπικού έσπευσαν στην περιοχή.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή Εντρεμίτ, περίπου 16 χιλιόμετρα νότια της Βαν, και είχε εστιακό βάθος 4,8 χιλιόμετρα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζωντανός στα συντρίμμια για 108 ώρες – 13χρονος απεγκλωβίστηκε τα ξημερώματα

Βγήκε ζωντανός από τα ερείπια 100 ώρες μετά τον φονικό σεισμό

91 ώρες μετά, βγήκε ζωντανός από τα ερείπια – Νέος μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Βαν

Η Τουρκία θυμήθηκε να ζητήσει βοήθεια 3 μέρες μετά!

Ζωντανοί στα ερείπια – Ένας φοιτητής και μια δασκάλα τα νέα… θαύματα της Τουρκίας

Από θαύμα σώθηκε μωρό 14 ημερών – Απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια και την μαμά του – ΦΩΤΟ και VIDEO

Η ώρα που σείστηκε η γη στην Τουρκία – Video που κόβουν την ανάσα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε