Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Όλα της Μέι δύσκολα! “Καταραμένη” ομιλία με… φάρσα και πνιγμό! [pics, vids]

Τερέζα Μέι

Ήταν δύσκολη έτσι κι αλλιώς η ομιλία της Τερέζα Μέι στο συνέδριο των Συντηρητικών, στο Μάντσεστερ. Έγινε ακόμη δυσκολότερη.

Φόρεσε τις πράσινες γόβες της, έβαλε το βραχιόλι της με τη Φρίντα Κάλο και ανέβηκε στο βήμα. Η Τερέζα Μέι ήταν έτοιμη για τη δύσκολη ομιλία της στο ετήσιο συνέδριο των Συντηρητικών. Δεν ήταν έτοιμη να πέσει θύμα ενός φαρσέρ και να… πνιγεί!

Η φάρσα του… Μπόρις

Όλα κυλούσαν κανονικά. Το κοινό στο Μάντσεστερ άκουγε την πρωθυπουργό της Βρετανίας να ζητά συγγνώμη για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών. Και να μιλά για το μέλλον.

Μέχρι που κάποια στιγμή, ένας νεαρός άνδρας με γραβάτα και λευκό πουκάμισο, την πλησίασε (ναι, δεν τον σταμάτησε κανείς) και της έδωσε ένα χαρτί.

Δεν ήταν άλλος από τον κωμικό Simon Brodkin. Η Τερέζα Μέι κράτησε την ψυχραιμία της, πήρε το χαρτί και το ακούμπησε κάτω, ενώ συνέχισε να μιλάει.

Τερέζα, απολύεσαι

Το χαρτί ήταν ένα έγγραφο P45. Σαν αυτά που δίνονται στους εργαζόμενους όταν αποχωρούν από τη δουλειά τους.

Με τον άνδρα να έχει φτάσει ως τη σκηνή και την Τερέζα Μέι, “ξύπνησε” και η… ασφάλεια και τον πήρε σηκωτό! Η Μέι έκανε μια μικρή παύση. Για να την εμψυχώσουν, οι σύνεδροι σηκώθηκαν και τη χειροκρότησαν.

«Ο Μπόρις μου είπε»

Καθώς μέλη της ομάδας ασφαλείας τον συνόδευσαν έξω από το συνεδριακό χώρο, ο διαδηλωτής θέλησε να… εξηγήσει γιατί έδωσε το χαρτί στη Βρετανίδα πρωθυπουργό.

Επέλεξε να κάνει χιούμορ με τα δημοσιεύματα για τη σχέση της Μέι με τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής της, Μπόρις Τζόνσον. Πολλοί πιστεύουν ότι ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου καλοβλέπει την αρχηγία των Συντηρητικών και κατ’ επέκταση την πρωθυπουργία.

«Ο Μπόρις μου είπε να της δώσω ένα (έγγραφο) P45», δήλωσε ο διαδηλωτής στο Reuters. «Δεν μου είπε για ποιο λόγο. Ήθελε να το κάνω».

Δεν ήταν το μοναδικό ευτράπελο. Δυο γράμματα, ένα F και ένα E έπεσαν από το σλόγκαν που ήταν πίσω από τη Μέι.

Πνίγηκε!

Αλλά ο… ανήφορός της είχε και συνέχεια. Καθώς μιλούσε, η Τερέζα Μέι άρχισε να πνίγεται. Η φωνή της έσπασε. Το νερό που ήπιε σχεδόν το… έφτυσε από το βήχα. Ο σύζυγός της, Φίλιπ Χάμοντ έσπευσε να της δώσει μια καραμέλα για το λαιμό.

Η ομιλία της Μέι ήταν πολύ προσωπική. Παραδέχτηκε ότι η σκληρή εικόνα της, το ότι δεν δείχνει συναισθήματα, έχει κοστίσει. Και μίλησε για τη θλίψη της που δεν μπόρεσε να κάνει παιδιά.

Στο τέλος της –δύσκολης- ομιλίας της, η Τερέζα Μέι εκτός από το χειροκρότημα δέχτηκε και τη ζεστή αγκαλιά του συζύγου της.

Με πληροφορίες και από την Daily Mail
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις