Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολάντ: Δε μας χρειάζεται κανένας “Κύριος Ευρώ”

Ολάντ: Δε μας χρειάζεται κανένας “Κύριος Ευρώ”

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι “δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή για έναν “Κύριο Ευρώ” με ενισχυμένες εξουσίες επικεφαλής του Eurogroup, που θα αντικαταστήσει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

“Δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή για έναν Κύριο Ευρώ. Έχουμε όλοι κινητοποιηθεί για τη διατήρηση, την ενδυνάμωση και την ενίσχυση του ευρώ”, δήλωσε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους στους δρόμους της πόλης Ρεμς, στο περιθώριο των εορτασμών μνήμης για την 50η επέτειο της γαλλο-γερμανικής συμφιλίωσης.

“Θα έχουμε όλοι μια καλή λύση όταν ο κ. Γιούνκερ ολοκληρώσει την θητεία του, μια γαλλο-γερμανική λύση”, πρόσθεσε ο Ολάντ ο οποίος είχε συζητήσει νωρίτερα το θέμα αυτό με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί είχε δηλώσει ότι η Γαλλία θα ήθελε η θητεία του Λουξεμβούργιου Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ως προέδρου της Ευρωομάδας να παραταθεί “για κάποιο χρόνο” για να “προετοιμαστεί μια λύση” πιο “βιώσιμη”.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρει από την πλευρά του ότι ένας συμβιβασμός ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο θα επιτρέψει να μοιραστεί στα δυο η επόμενη θητεία του προέδρου του φόρουμ των υπουργών οικονομικών της ζώνης του ευρώ, με το πρώτο μισό να ασκείται από τον Γερμανό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το δεύτερο από τον κ. Μοσκοβισί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ και Ολαντ σε “τρυφερές στιγμές” – Τι γιορτάζουν;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε