Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ολάντ και Σαρκοζί στο ίδιο…πλάνο

REUTERS
REUTERS

Στάθηκαν πλάι πλάι και άκουσαν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας στις εκδηλώσεις για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ύστερα από μία σκληρή προεκλογική εκστρατεία που έχει αφήσει πίσω της πόλωση, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ στάθηκαν πλάι-πλάι μπροστά στην Αψίδα του Θριάμβου υπό τον ήχο της Μασσαλιώτιδας κατά τις τις επίσημες εκδηλώσεις στο Παρίσι για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε μία κοινή εμφάνιση στην οποία πολλοί διακρίνουν μία πρώτη ευκαιρία για «συμφιλίωση» του έθνους μετά την προεδρική αναμέτρηση.

Στην τελετή για την επέτειο της 8ης Μαΐου ο Σαρκό έκανε την τελευταία επίσημη προεδρική εμφάνιση πριν παραδώσει τα «κλειδιά» του Μεγάρου των Ηλυσίων στις 15 Μαΐου, όταν θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τα τηλεοπτικά δίκτυα της Γαλλίας.

Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί στέκονταν δίπλα-δίπλα κατά τις τελετές και κατέθεσαν μαζί στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ.

«Το γεγονός ότι μπορούμε να εορτάζουμε την 8η Μαΐου -ο εν ενεργεία πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μαζί με τον πρόεδρο που μόλις εξελέγη από το γαλλικό λαό- πιστεύω ότι είναι μία πολύ όμορφη εικόνα που αντικατοπτρίζει αυτό που θεωρώ ότι πρέπει να είναι ο στόχος μου, η συμφιλίωση» είχε δηλώσει τη Δευτέρα ο Φρανσουά Ολάντ.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων είχε ανακοινώσει λίγο πριν πως ο Ολάντ αποδέχθηκε την πρόσκληση του Νικολα Σαρκοζί να παραστεί στις ετήσιες εκδηλώσεις.

Στις 15 Μαϊου, Σαρκοζί και Ολάντ θα συναντηθούν και πάλι μόνο που αυτή την φορά θα είναι για την τελετή παράδοσης παραλαβής του Μεγάρου των Ηλυσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Μέρκελ… παρηγόρησε τον Σαρκοζί

15 Μαΐου ο Σαρκοζί παραδίδει τα κλειδιά των Ηλυσίων στον Ολάντ

Ερντογάν : Τώρα Σαρκοζί φύγε για διακοπές!

Ένας πρόεδρος φεύγει… – Adieu Nicolas (ΦΩΤΟ)

Ο Σαρκοζί παραδέχτηκε την ήττα του – Θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε