Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ολάντ, Μακρόν, Λε Πεν… μαζί: Αμηχανία και απόσταση [pics, vids]

Ολάντ, Μακρόν, Λε Πεν… μαζί: Αμηχανία και απόσταση [pics, vids]

Τρεις ξένοι στον ίδιο χώρο, με την αμηχανία να είναι φανερή στα πρόσωπα και τις κινήσεις τους. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και οι δυο υποψήφιοι διάδοχοί του, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν βρέθηκαν την ίδια στιγμή, στον ίδιο χώρο και δεν ήταν πολύ δύσκολο και για τους τρεις.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε τους δυο μονομάχους στον β’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών (θα γίνει στις 7 Μαΐου) καθώς σήμερα (25.04.2017) έγινε στο αρχηγείο της Αστυνομίας στο Παρίσι τελετή στη μνήμη του Ξαβιέ Ζυζελέ, του 37χρονου αστυνομικού που δολοφονήθηκε κατά την επίθεση στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων την περασμένη Πέμπτη (20.04.2017).

Ο Μακρόν στη μια πλευρά, η Λε Πεν στην αντίθεση και ο Ολάντ ως… πρόεδρος μπροστά απ’ όλους. Σε φωτογραφίες των διεθνών πρακτορείων έχει αποτυπωθεί η αμηχανία των πρωταγωνιστών. Πέρα από τον θλιβερό λόγο της παρουσίας τους, είναι σαφές πως Μακρόν και Λε Πεν δεν ήθελαν να ανταλλάξουν βλέμματα…

Στην ομιλία του, ο Ολάντ κάλεσε τους πιο υποψήφιους «να χορηγήσουν τους αναγκαίους πόρους από τον προϋπολογισμό στις δυνάμεις ασφαλείας». Παρών στην τελετή και ο σύντροφος του άτυχου αστυνομικού, ο Ετιέν Καρντέλ.

Ο Μακρόν με τον σύντροφο του άτυχου αστυνομικού

«Από αυτούς που θα έχουν την υποχρέωση να αποφασίζουν για το αύριο ζητώ να χορηγήσουν τους αναγκαίους πόρους από τον προϋπολογισμό για την στρατολόγηση του προσωπικού που είναι απαραίτητο για την προστασία των συμπολιτών μας. Για την παροχή των μέσων που θα τους επιτρέψουν να ενεργήσουν ακόμη αποτελεσματικότερα», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας στην αυλή του αρχηγείου της αστυνομία του Παρισιού. «Ζητούμενο είναι η συνέπεια, η προσήλωση, η συνοχή στην προσπάθεια, αντί της υπερβολής και των ρήξεων», τόνισε ο Ολάντ.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, οι πρώην πρωθυπουργοί Ζαν-Μαρκ Ερό, Μανουέλ Βαλς και Ζαν-Πιερ Ραφαρέν, καθώς και ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολένς, οι πρόεδροι της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας Κλοντ Μπαρτολόν και Ζεράρ Λασέ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, EPA, AP Poll / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε