Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ολάντ: “Ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για ότι λέει”

Ολάντ: “Ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για ότι λέει”

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απάντησε σήμερα στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, που είχε επικρίνει τη φορολογική πολιτική στη Γαλλία, δηλώνοντας ότι “ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για ό,τι λέει”.

“Ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για ότι λέει. Εγώ είμαι. Σε μια εποχή που η συνοχή των Ευρωπαίων πρέπει να είναι ισχυρή, δεν θα κάνω τίποτα που θα μπορούσε να την καταστρέψει”, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Λος Κάμπος όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της G20.

   “Θα κάνουμε την σύγκριση των φορολογικών πολιτικών της Γαλλίας και της Βρετανίας”, πρόσθεσε.

   “Η δική μου ευθύνη σε αυτή τη σύνοδο κορυφής είναι να εξασφαλίσω ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό δεν θα ξεφύγω με κανένα τρόπο από τους πολύ σημαντικούς στόχους. Η Ευρώπη και ο κόσμος ανησυχούν και τίποτα δεν θα με αποσπάσει από το στόχο μου”, επέμεινε.

   Την Δευτέρα, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι είναι έτοιμος να “στρώσει το κόκκινο χαλί” στις εταιρείες που προσπαθούν να αποφύγουν τους φόρους στη Γαλλία, θέτοντας στο στόχαστρό του το σχέδιο του Φρανσουά Ολάντ για αύξηση της φορολογίας των πλουσιότερων φορολογουμένων.

   “Όταν η Γαλλία θα επιβάλει ένα ποσοστό 75% για την ανώτατη κλίμακα του φόρου εισοδήματος, θα στρώσουμε το κόκκινο χαλί, και θα δεχτούμε περισσότερες γαλλικές εταιρείες, που θα πληρώνουν τους φόρους τους στο Ηνωμένο Βασίλειο”, είπε και πρόσθεσε: “από αυτό θα πληρωθούν οι δημόσιες υπηρεσίες μας και τα σχολεία μας”.

   Προηγουμένως είχε υπενθυμίσει ότι εκείνος, αντίθετα, είχε μειώσει τη φορολόγηση των πολύ υψηλών εισοδημάτων στη Βρετανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάμερον: Ας προετοιμαστούμε για θυσίες

Μόντι: “Ο καθένας από εμάς είναι σαν Gps και παίρνει συνεχώς μια νέα θέση”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε