Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ολάντ-Μέρκελ: Μια… ωραία ατμόσφαιρα (ΦΩΤΟ)

Ολάντ-Μέρκελ: Μια… ωραία ατμόσφαιρα (ΦΩΤΟ)

Εκείνη χαμογελαστή. Εκείνος «κρατημένος». Και οι δυο όμως ευγενικοί μπροστά στις κάμερες. Όσο κι αν προσπάθησαν, Μέρκελ και Ολάντ δεν έκρυψαν τον… πάγο που υπάρχει μεταξύ τους.

Την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ τους χωρίζει χάος. Οι διαφωνίες τους πολλές, κανένας από τους δυο δε θέλησε ποτέ να τις κρύψει. Και φάνηκαν για άλλη μια φορά στη συνάντησή τους στα Ηλύσια Πεδία, μια μέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Βρυξελλών.
Ο Νικολά δε θα το έκανε ποτέ αυτό!
Ο ποιος;
Κάποτε, η Γερμανίδα καγκελάριος έβρισκε στο Παρίσι παρηγοριά. Ήταν εκεί ο πιο στενός της σύμμαχος. Αλλά ο Νικολά Σαρκοζί δε μένει πια στα Ηλύσια Πεδία. Και οι στιγμές αβρότητας ανήκουν στο παρελθόν.

Ο Φρανσουά Ολάντ της την… έχει βγει απ’ τα αριστερά πριν καν εκλεγεί. Κι εκείνη, δεν ξεχνάει. Η μάχη για το ποιος θα είναι το… αφεντικό της Ευρώπης είναι σε πλήρη εξέλιξη. Φάνηκε στην κοινή εμφάνιση των δυο ηγετών αμέσως μετά τη συνάντησή τους.
Κοιτάξτε τι χαρούμενη που είμαι!
Είμαστε, μια ωραία ατμόσφαιρα (είμαστε)
Προσπάθησαν πολύ να είναι ευγενικοί. Εκείνη χαμογελούσε κιόλας, κάποιες στιγμές κι εκείνος (είπαμε, όλη η Ευρώπη τους έβλεπε). Εκείνη έκανε γκριμάτσες και τη χαρακτηριστική με τα χέρια (σε λίγο θα… ονομαστεί στάση Μέρκελ). Αλλά η εικόνα δε λέει ποτέ ψέματα.

Εκείνος, την υποδέχτηκε με μια χειραψία που μόνο θερμή δεν τη λες. Δεν τη φίλησε. Αντίθετα με τον προκάτοχο του. Ούτε την έπιασε από το χέρι για να ανέβουν τα σκαλιά που οδηγούν στο εσωτερικό του Μέγαρου των Ηλυσίων.


Τι να μας πει τώρα; Έχω ημιτελικό αύριο και αυτός μιλάει για ευρωομόλογα
Με ποιον είπαμε ότι παίζετε τώρα στο Euro;
Έτσι θα σε συνθλίψω κάποια στιγμή
Δεν καταλαβαίνω γιατί μου μιλάς έτσι
Κι όταν βγήκαν στον κήπο για να κάνουν δηλώσεις, ήταν σκυθρωπός. Σοβαρός και απόμακρος. Η συνέχεια, σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες…

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλεμος Βορρά – Νότου στην Ευρώπη – Στη γωνία η Ελλάδα περιμένει εξελίξεις

Κρίση ιστορικών διαστάσεων στην Ευρώπη – Γαλλογερμανικός “πόλεμος” με ανεξέλεγκτες συνέπειες – Παρέμβαση Ομπάμα για να βρουν λύση

Σόιμπλε: μη ρίχνει σε μας την ευθύνη η Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε