Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ολλανδία: Δημοψήφισμα για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο θέλουν οι Σοσιαλιστές

Ολλανδία: Δημοψήφισμα για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο θέλουν οι Σοσιαλιστές

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο στην Ολλανδία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Εμίλ Ρούμερ, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος που θεωρείται φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού, δήλωσε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ότι οποιαδήποτε περαιτέρω μεταφορά εξουσιών από την Ολλανδία στην ΕΕ θα πρέπει να επικυρωθεί μέσω δημοψηφίσματος.

Επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις αυτές ένας εκπρόσωπος του κόμματος επεσήμανε ότι αυτή η δέσμευση του Ρούμερ περιλαμβάνει και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, το οποίο υιοθετήθηκε από την ΕΕ ώστε να επιβληθούν αυστηρότεροι δημοσιονομικοί κανόνες στις χώρες μέλη της σε μια προσπάθεια να αποτραπούν μελλοντικές κρίσεις χρέους.

«Η οικονομική πολιτική μπορεί και δεν πρέπει να περιοριστεί σε μια σειρά κανόνων που προβλέπουν τη μείωση του χρέους», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
«Θα αντισταθούμε στο σύμφωνο για τη σταθερότητα, τον συντονισμό και τη διακυβέρνηση», πρόσθεσε.

Πάντως οι Σοσιαλιστές φαίνεται ότι θα σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο ότι οι εταίροι τους θα συμφωνήσουν με την ιδέα του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Σοσιαλιστικό Κόμμα φαίνεται να κερδίζει τις 37 από τις 150 έδρες του ολλανδικού κοινοβουλίου στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 12 Σεπτεμβρίου, γεγονός που το καθιστά πρώτο κόμμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε