Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ολλανδία: Σχηματίζεται κυβέρνηση συνασπισμού

Ολλανδία: Σχηματίζεται κυβέρνηση συνασπισμού

Τα δύο φιλοευρωπαϊκά κόμματα που κέρδισαν τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία, οι Φιλελεύθεροι και οι Εργατικοί, αναμένεται να καταλήξουν “σε μία εβδομάδα” σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Επικαλούμενο πηγές στους κόλπους των δύο κομμάτων, οι οποίες μετέχουν στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, το NOS διευκρίνισε ότι η συμφωνία αναμένεται να είναι έτοιμη “στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης”.

Στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου, οι Φιλελεύθεροι του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε εξασφάλισαν 41 έδρες στις 150, προηγούμενοι των Εργατικών, οι οποίο συγκέντρωσαν 38 έδρες.

Και τα δύο αυτά φιλοευρωπαϊκά κόμματα, τα οποία συγκεντρώνουν μαζί 79 έδρες, έχουν έκτοτε αρχίσει διαπραγματεύσεις για να σχηματίσουν μαζί μια κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο Ρούτε αναμένεται να αναλάβει ξανά καθήκοντα πρωθυπουργού, ενώ ορισμένοι ειδικοί αναμένουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα δοθεί στους Εργατικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολλανδία: Και τώρα, ο σχηματισμός κυβέρνησης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε