Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Όλο το debate Σαρκοζί-Ολάντ με μετάφραση στο NewsIt! – Δεν έβγαλε νοκ άουτ τον Σαρκοζί αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Για πολλούς, η τηλεοπτική μάχη Ολάντ-Σαρκοζί έληξε… Χ αλλά για άλλους ο Σοσιαλιστής υποψήφιος ήταν ο νικητής του λεκτικού… μποξ που έπαιξε με τον μεγάλο αντίπαλό του.

Σύμφωνα με τον πολιτειολόγο Εμανιέλ Ριβιέρ (TNS-Sofres), η πολυαναμενόμενη αντιπαράθεση εν όψει του δεύτερου γύρου τελείωσε με ισοπαλία.

“Υπήρξαν δύσκολες, σκληρές στιγμές”, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κατηγορήθηκε πολλές φορές ως ψεύτης από τον “απερχόμενο υποψήφιο”, όπως επιμένει να αποκαλεί τον απερχόμενο πρόεδρο.

Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι ο αντίπαλός του υπήρξε “επιθετικός”.
“Λέτε ψέματα”, “οι αριθμοί σας είναι εσφαλμένοι”, “θέλετε λιγότερους πλούσιους, εγώ θέλω λιγότερους φτωχούς”, “ο κ. Ολάντ δεν γνωρίζει την Ευρώπη”, “μόλις εκφωνήσατε μία ωραία ομιλία, σχεδόν δακρύσατε”, “είστε ένας μικρός συκοφάντης”, είναι μερικές από τις φράσεις που απηύθυνε στον αντίπαλό του ο Γάλλος πρόεδρος και θα μείνουν στην ιστορία των προεκλογικών τηλεοπτικών αναμετρήσεων.

“Με σας είναι πολύ απλό, δεν έχετε ποτέ ευθύνη, είστε πάντοτε ο αποδιοπομπαίος τράγος”, “είστε πάντοτε ικανοποιημένος από τον εαυτό σας”, “τώρα προσθέτει τη συκοφαντία στο ψέμα”, “δεν θέτετε εσείς τις ερωτήσεις, δεν βάζετε εσείς βαθμούς σε αυτήν την άσκηση”, “εγώ προστατεύω τα παιδιά της (Γαλλικής) Δημοκρατίας, εσείς προστατεύετε τους προνομιούχους”, “μην συγχέετε το πρόσωπό σας με τη Γαλλία”, είναι οι ορισμένες από τις φράσεις που αντιστοίχως απηύθυνε ο Φρανσουά Ολάντ στον αντίπαλό του.

Η Μαρτίν Ομπρί (αντίπαλος του Ολάντ στην εσωκομματική διαδικασία) δήλωσε ότι βρήκε τον υποψήφιο των σοσιαλιστών “εξαιρετικό” απέναντι σε έναν Νικολά Σαρκοζί που “βρισκόταν σε άμυνα”, ενώ η Σεγκολέν Ρουαγιάλ δήλωσε ότι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος “κυριάρχησε στην αναμέτρηση , με δύναμη, αυθεντικότητα και ειλικρίνεια”.

Από το στρατόπεδο της γαλλικής δεξιάς η Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ, εκπρόσωπος του Σαρκοζί, δήλωσε ο “πρόεδρος-υποψήφιος έδειξε “αυθεντικότητα και ειλικρίνεια” απέναντι σε έναν Φρανσουά Ολάντ, που “υπεκφεύγει επί της ουσίας” , ενώ η υπουργός Μαντίν Μορανό θεώρησε “ότι επέδειξε την αλαζονεία του ανθρώπου που δεν έχει ποτέ αναλάβει καμία ευθύνη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

17 εκατ. είδαν τον «εριστικό» Ολάντ και τον «επιθετικό» Σαρκοζί…

Ποιον αναδεικνύει νικητή “του πιο σκληρού ντιμπέιτ” ο γαλλικός τύπος;

Σαρκοζί: “Δε θα αφήσω τη Γαλλία να γίνει η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου” – Τιτανομαχία Σαρκοζί-Ολάντ στο γαλλικό debate

Λευκό θα ψηφίσει η Λε Πεν στις εκλογές!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε