Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολοταχώς προς ήττα και σε Βάδη-Βυρτεμβέργη η Μέρκελ

ΦΩΤΟ REUTERS

Στην Ευρώπη η Άνγκελα Μέρκελ τα πάει… καλά. Εντός των τειχών, όμως, έχει προβλήματα και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των τοπικών εκλογών.

Ο κεντροδεξιός συνασπισμός υπό τη Γερμανίδα καγκελάριο οδεύει προς ήττα στις τοπικές εκλογές του κρατιδίου Βάδη-Βυρτεμβέργη που διεξάγονται την Κυριακή, δείχνει δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας του περιοδικού Stern.

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ έπεσαν μία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στο 38%, όπως και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό. Συνολικά ο κυβερνητικός συνασπισμός κερδίζει το 43% των ψήφων.

Οι Σοσιαλδημοκράτες από την άλλη έπεσαν κατά δύο μονάδες στο 24%, όμως οι σύμμαχοί τους οι Πράσινοι ανέβηκαν πέντε μονάδες στο 24% κι έτσι συγκεντρώνουν συνολικά το 48% των ψήφων.

Πάντως, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε 1.205 ψηφοφόρους στη Βάδη-Βυρτεμβέργη από τις 16 έως τις 22 Μαρτίου, το 40% είναι ακόμη αναποφάσιστο.

Ο διευθυντής του ινστιτούτου Forsa Μάνφρεντ Γκιούλνερ επεσήμανε ότι η δημοτικότητα των συντηρητικών παρουσίασε μείωση σε όλη τη χώρα την τελευταία εβδομάδα μετά την αλλαγή πολιτικής της Μέρκελ στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε