Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ομαδική αγωγή κατά της Toyota

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Κάτοικοι του Κολοράντο κατηγορούν την αυτοκινητοβιομηχανία ότι γνώριζε εδώ και πολλά χρόνια το μηχανικό πρόβλημα.

Μετά την ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων του ομίλου σε δεκάδες χώρες, κάτοικοι από τις ΗΠΑ αποφάσισαν να καταθέσουν ομαδική αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Κολοράντο. Πιο συγκεκριμένα η δικηγορική εταιρεία Μπεργκ Σίμπσον Έλντριτζ Χερς και Ζαρντέν, κατέθεσε αγωγή εκ μέρους ενός κατοίκου της πόλης Λέικγουντ που ζητά να αποζημιωθούν όλοι οι κάτοικοι του Κολοράντο που είχαν αγοράσει τέτοια οχήματα.
 
Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι η Toyota γνώριζε επί πολλά χρόνια το πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού που την ανάγκασε τελικά να σταματήσει τις πωλήσεις και να ανακαλέσει πολλά από τα δημοφιλέστερα μοντέλα αυτοκινήτων της.

“Η Toyota άργησε υπερβολικά να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να ανταποκριθεί. Πολλοί ειδικοί στα αυτοκίνητα εκτιμούν ότι ακόμη και τώρα δεν έχει εντοπιστεί το πρόβλημα ακριβώς” είπε ένας από τους δικηγόρους, ο Μάικλ Μπεργκ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei, η Toyota αποφάσισε να ανακαλέσει άλλα 270.000 αυτοκίνητα του υβριδικού μοντέλου Prius από την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ προκειμένου να διορθώσει ένα πρόβλημα που παρουσιάζουν τα φρένα τους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα ενημερώσει σύντομα τα υπουργεία Μεταφορών της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ για την απόφασή της. Η ανάκληση αφορά τα Prius τρίτης γενιάς που κυκλοφορούν από τον Μάιο του 2009, μόνο όμως όσα πουλήθηκαν μεταξύ Μαΐου και Δεκεμβρίου στην Ιαπωνία, που υπολογίζονται σε 176.000 οχήματα και άλλα περίπου 100.000 οχήματα στις ΗΠΑ. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε