Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ομογενής αγόρασε το ακριβότερο σπίτι στη Μελβούρνη

Ομογενής αγόρασε το ακριβότερο σπίτι στη Μελβούρνη

25 εκατ. δολάρια έδωσε ο πολυεκατομμυριούχος Χάρης Σταμούλης για να αγοράσει ένα απο τα πιο ιστορικά σπίτια της Αυστραλίας. ‘Ισως όμως το κατεδαφίσει…

Το πιο ακριβό σπίτι στην ιστορία της Μελβούρνης φέρεται να αγόρασε ο ομογενής πολυεκατομμυριούχος Χάρης Σταμούλης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Age», ο κ. Σταμούλης φέρεται να κατέβαλε το ποσό των 25 εκ. δολαρίων για την απόκτηση της πρώην οικίας της οικογένειας Μπέϊλιου, στο αριστοκρατικό Τούρακ της Μελβούρνης.

Το σπίτι βρίσκεται σε έκταση μισού εκταρίου και ανήκε για περισσότερα από 70 χρόνια στην οικογένεια Μπέϊλιου, μιας από τις πιο ιστορικές οικογένειες της χώρας. Ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης, Τέντ Μπέϊλιου πούλησε πέρσι το σπίτι -εν μέσω της κρίσης- έναντι 14.8 εκ. δολαρίων, μετά το θάνατο της μητέρας του Νταϊάνας. Μόλις έναν χρόνο αργότερα, ο ομογενής κατέβαλε δέκα εκατομμύρια δολάρια επιπλέον για να το αγοράσει.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο νέος ιδιοκτήτης, επιχειρηματίας, μάλλον θα κατεδαφίσει το σπίτι και στη θέση του θα κτίσει ένα καινούργιο.  Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα η περιουσία του κ. Σταμούλη υπολογίζεται σε περίπου 400 εκ. δολάρια.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε