Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ομογενής απειλείται με εκτέλεση στην Ινδονησία

Με τη θανατική ποινή απειλείται Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μπαλί της Ινδονησίας για μεταφορά σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών.

Στις αποσκευές του 43χρονου από το Σύδνεϊ βρέθηκαν περίπου δυο κιλά μεταμφεταμίνης και συγκεκριμένα το ιδιαίτερα επικίνδυνο ναρκωτικό ice.

Ο 43χρονος που παλαιότερα ζούσε στο Γουέντγουόρθβιλ του Σύδνεϋ, προερχόταν από τη Μπαγκόγκ, όπου εργαζόταν τα τελευταία χρόνια ως προπονητής του κικμπόξιγκ.

Ο ομογενής ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος και ότι τα ναρκωτικά, αξίας 390.000 δολαρίων Αυστραλίας, είχαν κρυφτεί σε μια τσάντα που του δάνεισε ένας Ινδός φίλος του, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Υποστήριξε πως δεν επρόκειτο να συναντήσει κάποιον για να του δώσει τα ναρκωτικά.

Οι αρχές της Ινδονησίας αρχικά άσκησαν δίωξη εναντίον του για εισαγωγή ναρκωτικών και αν καταδικαζόταν η ποινή του θα ήταν έως 15 χρόνια φυλάκιση.Αργότερα όμως πρόσθεσαν και άλλες κατηγορίες και τώρα, αν βρεθεί ένοχος, απειλείται με εκτέλεση.

Αυτές τις μέρες διεξάγεται στην Ινδονησία η δίκη τριών άλλων Αυστραλών που συνελήφθησαν το 2005 προσπαθώντας να εισάγουν στο Μπαλί εννέα κιλά ηρωίνης. Και οι τρεις κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε θάνατο παρά τις «διακριτικές» παρεμβάσεις της αυστραλιανής κυβέρνησης προκειμένου να αποφύγουν την εκτέλεση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε