Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ομολογία σοκ για τις δολοφονίες 4 στρατιωτών

”Σκότωσα τους 4 Γάλλους όταν είδα το βίντεο των Αμερικανών στρατιωτών να ουρούν στα πτώματα των συμπατριωτών μου!”

Ο Αφγανός στρατιώτης που σκότωσε τέσσερις Γάλλους στρατιώτες και τραυμάτισε 15 δήλωσε ότι προέβη σε αυτήν την ενέργεια αφού είδε το βίντεο στο οποίο Αμερικανοί στρατιώτες ουρούσαν στα πτώματα Αφγανών.

Στο μεταξύ, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί είναι εκείνος που θα αποφασίσει για μία πιθανή απόσυρση των γαλλικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

“Ο κ. Ζιπέ πληροφόρησε την κ. Κλίντον για τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 20 Ιανουαρίου: διακοπή όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αποστολή του υπουργού Άμυνας και του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τις συνθήκες αυτής της επίθεσης και να συζητήσουν με τις αφγανικές αρχές” αναφέρει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργός Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ, ανέφερε ότι η δολοφονία των τεσσάρων Γάλλων στρατιωτών ήταν μία “μεμονωμένη πράξη, η οποία δεν αντιπροσωπεύει την οργή του αφγανικού λαού”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε