Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ομολόγησε την ενοχή της για την απόπειρα δολοφονίας του Λαρς Βιλκς

Την ενοχή της ομολόγησε η συνεργός της ” Τζιχάντ Τζέϊν “, για συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία του Σουηδού καρτουνίστα Λαρς Βιλκς.
Η Τζέϊμι Πωλίν Ραμίρεζ, 32 ετών, πρώην κάτοικος του Κολοράντο, παραδέχθηκε την ενοχή της ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ, την Τρίτη, για την κατηγορία της συμμετοχής σε συνωμοσία, με σκοπό τη δολοφονία του Σουηδού σχεδιαστή κόμικς Λαρς Βιλκς, επειδή σε έργο του απεικόνιζε τον προφήτη Μωάμεθ στο σώμα ενός σκύλου, προκαλώντας το αίσθημα των Μουσουλμάνων, που θεωρούν τα σκυλιά μη καθαρά ζώα.
 
Η ομολογία της Ραμίρεζ, ήρθε ένα μόλις μήνα μετά την παραδοχή ενοχής από μιά συνεργό της στη συνωμοσία θανάτου του Βιλκς, τη ΛαΡοζ, περισσότερη γνωστή ως ” Τζιχάντ Τζέϊν “, από το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στο διαδίκτυο.
 
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που διεξήγαγαν τις έρευνες στην υπόθεση, οι δύο γυναίκες αλλά και άλλοι, έλαβαν στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση σε στρατόπεδα στη Νότια Ασία και μετά επέστρεψαν στην Ευρώπη για να διεξάγουν ιερό πόλεμο.
 
Άλλοι δύο άνδρες στην Ιρλανδία κατηγορήθηκαν για την ίδια υπόθεση, ενώ το 2007, μία οργάνωση από το Ιράκ, που θεωρείται ως συνδεδεμένη με την Αλ Κάϊντα, προσέφερε αμοιβή 100.000 δολαρίων σε όποιον θα σκότωνε τον Βιλκς, επειδή όπως θεωρούν προσέβαλε τον προφήτη με το έργο του.
 
Η Ραμίρεζ κατηγορείται μαζί με τη ΛαΡοζ ή ” Τζιχάντ Τζέϊν “, για ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων συνωμοτικού περιεχομένου, ενώ η Ραμίρεζ εικάζεται ότι ταξίδεψε μαζί με το μικρό της γιο στην Ιρλανδία με τελικό σκοπό να ζήσει και να εκπαιδευθεί μαζί με τους ” μαχητές του ιερού πολέμου “.
 
Οι γονείς της σε δηλώσεις τους στο Ρόιτερ, ανέφεραν ότι η κόρη τους προσχώρησε στο Ισλάμ, παντρεύτηκε έναν άνδρα από την Αλγερία που δεν συνάντησε ποτέ και στρατολογήθηκε στην Ευρώπη από τρομοκρατικές ομάδες μέσω του διαδικτύου.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε