Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ομπάμα: ‘Αλλοι υποψήφιοι ίσως να άξιζαν περισσότερο το Νόμπελ Ειρήνης

Ο αμερικανός πρόεδρος κάνει δηλώσεις με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας ΦΩΤΟ REUTERS

 Με την φράση αυτή ο αμερικανός Πρόεδρος προσπάθησε να δείξει οτι συνειδητοποιεί το οξύμωρο…

της βράβευσής του με το Νομπέλ Ειρήνης την στιγμή που η χώρα του εμπλέκεται σε 2 πολέμους.

Η φετινή επιλογή για την απονομή του βραβείο Νόμπελ «πρέπει να γίνει κατανοητή στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατάστασης, με τις μεγάλες εντάσεις, τους πολυάριθμους πολέμους, τις άλυτες συγκρούσεις, τον κίνδυνο εξάπλωσης των πυρηνικών, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την υπερθέρμανση του πλανήτη», όπως δήλωσε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης ο Θόρμπιορν Γιάγκλαντ, πρόεδρος της Νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ.

«Από την πρώτη στιγμή, ο πρόεδρος Ομπάμα προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα συνεργασίας που μπορεί να βοηθήσει στην ανατροπή αυτή της κατάστασης», όπως είπε.

«Πολλοί έχουν πει ότι το βραβείο αυτό είναι πρόωρο. Ωστόσο η ιστορία έχει πολλά να πει για τις χαμένες ευκαιρίες. Τώρα, σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε τις ιδέες του προέδρου Ομπάμα. Το φετινό βραβείο αποτελεί μία έκκληση για δράση για όλους μας».

Ο Ομπάμα είναι ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ, μαζί με τον Θίοντορ Ρούσβελτ και τον Γούντρο Γουίλσον, που τιμάται με το Νόμπελ Ειρήνης.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε