Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ομπάμα: “Δεν την γλιτώνουν τη λιτότητα οι ΗΠΑ”

Ομπάμα: “Δεν την γλιτώνουν τη λιτότητα οι ΗΠΑ”

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε σήμερα ότι τα μέτρα λιτότητας για τις ΗΠΑ δεν είναι “αναπόφευκτα” και ότι το Κογκρέσο είχε ακόμη την ευκαιρία να λάβει “τις σωστές αποφάσεις”, πριν από τις περικοπές του προϋπολογισμού που προβλέπονται από τις αρχές Μαρτίου .

“Δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το αναπόφευκτο, μπορούμε πάντα να λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις”, δήλωσε ο Ομπάμα, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του στο οβάλ γραφείο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε.

“Όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει και ελπίδα”, δήλωσε αστειευόμενος.

Ο πρόεδρος προσπάθησε επίσης να καθησυχάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές, τονίζοντας ότι αν επιβληθούν αυτές οι περικοπές στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, αυτό δεν θα απειλήσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, διότι δεν θα είναι σαν να κάνουν στάση πληρωμών οι ΗΠΑ για το δημόσιο χρέος τους.

Ωστόσο, αυτά τα μέτρα λιτότητας μπορούν να οδηγήσουν σε μια πιο αδύναμη ανάπτυξη των ΗΠΑ, η οποία θα έχει ως συνέπεια “χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε άλλες χώρες”, σημείωσε.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Κογκρέσο, τα μέτρα λιτότητας θα τεθούν αυτόματα σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου, και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στο δημόσιο αλλά και θέσεις εργασίας που εξαρτώνται από το δημόσιο θα μπορούσαν να απειληθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αύξηση του κατώτατου μισθού θέλει ο Ομπάμα

Έκκληση Ομπάμα για παράταση της μείωσης φόρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε